Сидеров се готви да държи реч пред БНТ, пак ще прави протест

OFFNews 06 октомври 2019 в 18:52 3958 1

Утре партия Атака излиза на протест пред БНТ срещу "цензурата, която е наложена върху Сидеров, и нарушаването на принципа за равнопоставеност на участниците в избори".

"Волен Сидеров ще изнесе реч, след което ще тръгнем на обиколка по посока ЦИК", обявиха тази вечер от ефира на "Алфа" - партийната телевизия на Атака.

Същевременно пресцентърът на Атака съобщи, че днес Сидеров е ходил пред ЦИК и е искал среща.

"Аз и мои колеги искахме да питаме защо проявяват двоен стандарт? От една страна ЦИК казва, че не може да се намеси по казуса с БНТ. Не може и да поиска БНТ да изпълни споразумението, подписано от Кошлуков с Атака. В него се казва, че имам право на достъп до участия в БНТ и не може решение на Управителен съвет да отмени споразумението", заяви Волен Сидеров пред журналисти пред сградата на ЦИК.

"В същото време ЦИК ме глобява за участието ми в "Референдум", за което решава, че съм нарушил нещо си. После пише писмо, че не може да се намеси и не може да отговори на искането ни да се осигури достъп до БНТ. Казва „не сме страна”. Веднъж е страна, веднъж не е. Това не е правно издържано поведение на институция, каквато е ЦИК", твърди лидерът на Атака.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови