Работници в 'Емко' ще протестират пред сградата на Министерски съвет

Нека покажем, че цялата държавна власт произтича от народа, се посочва в позиция на работещите

OFFNews 02 октомври 2017 в 10:28 3990 1

Работници в 'Емко' ще протестират пред сградата на Министерски съвет

Работещи във военното предприятие "Емко" отново ще протестират в София. Този път протестът ще се проведе пред сградата на Министерския съвет в София от 14.00 часа. Основното искане на работниците в предприятието е да запазят работните си места. 

В позиция, която беше разпространена от тяхно име, се посочва, че те настояват да бъдат върнати всички прекратени от министъра на икономиката "и неговите чиновници" договори за доставка на продукция. Работниците заявяват, че са обидени от липса на подкрепа към тях от страна на управляващите, като в същото време оценяват подкрепата на различни партии, които са извън управлението: 

Протестираме против грубото погазване на Конституцията на Република България; против противопоставянето на частни и държавни дружества; против разрушаване на колегиалните отношения между тези дружества!

Работещите се обявяват и против използването на контролните органи срещу работещите, като ги квалифицират като нарушители, а ръководството на предприятието - като престъпници. Те се обявяват и против опити на министъра на икономиката да настрои работещите срещу ръководителите им.

Не сме съгласни с масовите уволнения и заплахи за уволнения на държавни служители, които отказват да участват в схемата по нашето погубване!

Протестираме и се борим против опита нашето дружество и работни места да бъдат унищожени, а продукцията ни конфискувана!

Настояваме за запазване на имиджа на Република България на външнотърговските пазари и считаме, че имаме огромен принос за доброто име на страната ни в сферата на специалната продукция!

Своят протест и искания ще заявим за пореден път на 2 октомври 2017 г., от 14:00 до 20:00 часа, на площада пред зала „Света София“(бивш Партиен дом).

Призоваваме всички наши колеги, подизпълнители, контрагенти и всички български граждани, които считат, че исканията ни са справедливи, да ни подкрепят!

Нека покажем, че „Цялата държавна власт произтича от народа“! 

Очаква се на 6 октомври да бъде проведено заседание на междуведомствения съвет, който разглежда лицензите на военните предприятие. Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира миналата седмица, че се надява "въпросът да бъде решен". "По никакъв начин не искаме да придобиваме това дружество", каза министърът и обясни, че законът позволява при констатирани нередности при съхранението на продукция да се отнема лицензът за износ. 

В същото време от АБВ поискаха съставяне на парламентарна анкетна комисия, която да проучи и установи всички факти по казуса с „Емко“ и проблемите във военнопромишления комплекс. От партията заявиха, че ще сезират прокуратурата и ще информират Европейската комисия и посланиците на чужди държави у нас за административния произвол от страна на държавата, свързан с отказа на Агенцията по вписванията да впише „Емко“ като собственик на „Дунарит“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

BoenSnariad

02.10 2017 в 13:21

Уважаеми г-н Борисов,
Чуйте гласа на тези хора под прозореца Ви, на които Караниколов (пряко и с Ваша подкрепа или бездействие) взема хляба от устата им!
Убедете се в БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЯ натиск от пожарна, КОС и други контролни органи. Те и резултатите от тях са равностойни на проверка във Вашия кабинет и следващото му запечатване от пожарната или от КОС, поради това, че в регистъра на входа на МС е направена грешка.
Караниколов изрича лъжа след лъжа и Ви подвежда за това, че е възможно ВМЗ да изпълни отнетите от него договори с Индия. Това е невъзможно и ще загуби цялата страна. Разполагате със специалисти, които могат да Ви кажат, че вече договорена и сертифицирана конструкция и технология на един производител няма как да бъде заменен с конструкция и технология на друг производител за 2-3 месеца, още повече без договарянето с клиента.
Караниколов смени ръководствата на ВМЗ и Кинтекс само и само да му изпълнят указанията.
Помислете - Вие това ли искате? Това ли е политиката на ГЕРБ?