Провалът на преговорите на БСП с Дончева е ключов за следващия парламент, смята Станишев

OFFNews 29 май 2021 в 13:36 6997 1

Сергей Станишев

Несполучилият опит за обединение на БСП с "Движение 21" на Татяна Дончева е било за сметка на потенциални бъдещи партньори и ще бъде лоша база за сътрудничество с "Изправи се! Мутри вън!" след изборите, смята лидерът на ПЕС и бивш министър-председател Сергей Станишев.

"Не се получи с Таня Дончева, а това можеше да бъде единственият знак, че БСП е по-близка до партиите на промяната, отколкото до партиите на статуквото. (...) Какво направи БСП в последните седмици на работа на 45-ия парламент - изпокарахме се с ИТН, с ИМВ, с ДБ, с потенциалните партньори. Това задава лоша тенденция за бъдещото Народно събрание", коментира Станишев в интервю за Петър Волгин (БНР).

"За да си успешен в политиката, трябва да обединяваш, не да разединяваш", каза той. По думите му БСП непрекъснато е излъчвала сигнали за постоянни вътрешни междуособици, а никой не би дал гласа си за партия, която постоянно е скарана.

Той допълни, че големият въпрос е защо след масови протести срещу ГЕРБ и след 4 години в опозиция БСП е загубила половината от гласовете, които е получила през 2017-а година.

Станишев определи като изкуствено лявото обединение, което Корнелия Нинова сключи с партиите на Румен Петков (АБВ) и на Георги Кадиев ("Нормална държава").

"За да обединяваш другите, първо трябва да обединиш себе си", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!