Правителството в оставка плаща повече от 3 млн. лв. за издръжка на дипломати

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2016 в 13:43 1685 0

Правителството в оставка плаща повече от 3 млн. лв. за издръжка на дипломати

Повече от 4 млн. лв. разходи за задграничните представителства на България и за персонал ще бъдат платени с решение на правителството. Средствата са от одобрени вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на външните работи (МВнР) и са осигурени за покриване на недостига за издръжка и капиталови разходи, уточняват от правителствената пресслужба.

С постановление на Министерски съвет се предвижда увеличаване на разходите по бюджетните програми „Управление на задграничните представителства и подкрепа на българските граждани в чужбина“, „Публични дейности“ и „Културна дипломация“ с 1.3 млн. лв. Парите са за сметка на намаляване на разходите по бюджетна програма „Международно сътрудничество”.

С друго постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР с цел покриване на недостига при изплащане на командировъчните средства на дългосрочно командированите служители в задграничните представителства. Допълнителните средства, в размер на 3 млн. лв., ще увеличат текущата издръжка в областта на развитието на ефективна дипломатическа служба.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !