Първа кандидат-президентска двойка Каракачанов и Нотев - на Атака и ПФ

OFFNews 29 юли 2016 в 13:50 9393 4

Първата официална партийна кандидат-президентска двойка за изборите вече е ясна - Красимир Каракачанов от ВМРО и Явор Нотев от "Атака".

Рамо на двамата кандидати удариха както Волен Сидеров, лидер на "Атака", така и лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.

Симеонов коментира в парламента, че подкрепя двойката. Тя беше издигната от Инициативен комитет.

„Моите притеснения са по линия на двете други партии“, посочи Валери Симеонов. Във връзка с „Атака“ Симеонов посочи, че Волен Сидеров трябва да преодолее своето его и да отстъпи място за Явор Нотев.

„Вторите ми притеснения са по линия на ВМРО - да не би да вземат да поискат и вицепрезидентския пост“, коментира от своя страна депутатът от Патриотичния фронт Валери Симеонов.

На въпрос на OFFNews към Явор Нотев защо не е издигната кандидатурата на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и дали има правни пречки това да бъде направено (тъй като Волен бе осъден на пробация), Нотев отговори, че не това е причината и няма правни пречки Сидеров да бъде издигнат като кандидат-президент.

Решението коя да е кандидат-президентската двойка е на Инициативния комитет, потвърди Явор Нотев.

Както стана ясно, Валери Симеонов също не се кандидатира, за да има политически консенсус.

Извън партиите досега в надпреварата са се заявили само Жорж Ганчев, който се бори за президент за четвърти път, но този път с вице Кольо Парамов.

Красимир Каракачанов коментира, че амбицията му е да даде алтернатива на всички онези хора, които са ги окуражавали през последните  години.

„Политиците могат да предполагат, а негово величество българският гражданин разполага", каза Каракачанов.

Номинираният за вицепрезидент Явор Нотев от „Атака“ посочи, че форматът на кандидатпрезидентската двойка е знаков и добави, че ще положат усилия, за да постигнат единение на всички сили, които се определят като патриоти и които стоят зад интересите на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови