Quantcast

Патриотите пред избор: Сделка с "Атака" и Каракачанов за кандидат-президент

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2016 в 20:54 6564 2

Красимир Каракачанов.

Днес следобед пресцентърът на ВМРО изпрати до медиите "писмо от група български интелектуалци и общественици, с което те призовават патриотичните сили в страната за обединение на предстоящия президентски вот и номинират кандидат-президентска двойка - за кандидат-президент Красимир Каракачанов, а за вицепрезидент - Явор Нотев."

Същевременно на пресконференция в Благоевград евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че най-добрият вариант за неговата партия за явяване на предстоящите президентски избори е "в рамките на широк патриотичен субект, който да включва нашите колеги и съмишленици от НФСБ и партия "Атака".

"Едно такова обединение ще има относително голяма политическа тежест. Иска ми се да вярвам, че съвместна кандидат-президентска двойка с такъв профил може да се бори за второ място и балотаж" - каза Джамбазки.

Валери Симеонов пък тази вечер призова от ефира на БНТ колегите му от политическия съвет на НФСБ да подкрепят предложението за издигане на кандидатурите на Каракачанов и Нотев. НФСБ трябва да вземе решението си тази вечер.

Симеонов обаче изрази опасения, че предложението от писмото на интелектуалците няма да се приеме от "Атака", защото те са свикнали да издигат Волен Сидеров за кандидат- президент.

Публикуваме пълния текст на писмото, разпространено от пресцентъра на ВМРО:

До лидерите на Патриотичните партии в България

До всички българи, които милеят за бъдещето на Родината

Уважаеми господа,

Ние, долуподписаните, не сме обвързани с политически партии или икономически структури. Повод за това писмо е единствено тревогата ни за бъдещето на нашето Отечество.

Вече две десетилетия България пропада в страшна бездна - демографска, икономическа, политическа, по линия на здравеопазването, социалните дейности, образованието, културата, морала и т.н. Пропадането може да стане необратимо, тъй като липсват опори и социални мотиви, които да пораждат енергия за спасение.

Обществото ни е обезверено и отчаяно, тъй като България е изявен първенец по лошите показатели – смъртност, отрицателен прираст, болести, престъпност, корупция, безработица, изтичане на мозъци, бедност, неграмотност и т.н. А по положителните показатели, е на последните места.

Безкрайният мъчителен преход, осъществяван от случайни и неподготвени хора за управлението постигна едно-единствено нещо: разграбване активите на държавата, които по криминален начин преминаха в частна собственост на малък брой брутални и неуки персони, чийто стандарт на живота абсурдно се доближи до стандартите на световните милиардери.

Това стана за сметка на отчайващата бедност на широката маса български граждани, особено на пенсионерите и на младото поколение.

От всичките 230 държави в света България е на първо място по демографски срив. Ежегодно емигрират 3,1‰ (около 22 000 души) от нейното население, и това са главно умни и способни млади хора, които безвъзвратно изнасят зад граница българския генофонд. Отрицателният прираст, като разлика между раждаемост и смъртност, заедно с отрицателното салдо на миграцията, имат най-високата стойност в света – минус 7,9‰ от населението на България. Така България всяка година намалява с около 60 000 души. Това прави 164 души на денонощие или 7 души на час.

До всичко това се стигна поради безконтролното властване на различни алчни и продажни политически сили. На практика, ние сме свидетели на осъществен „демоцид” от управлявалите „български партии”, спрямо собствения си народ.

Ясно е, че България има нужда от нова, мощна национална алтернатива.

На предстоящите президентски избори тази алтернатива трябва да направи своята заявка за управление на Родината ни по един нов начин. Считаме, че е нужно на първо място обединение зад личности, които от своя страна могат да обединят политическите сили и национално-мислещите българи.

Призоваваме като първа стъпка представените в парламента партии и коалиции от национално-патриотичното пространство: Патриотичния фронт – НФСБ, ВМРО и АТАКА да излъчат обща, балансирана, кандидат-президентска двойка, която може да изпълни горното.

Считаме, че подходящ тандем биха били историкът д-р по международно право и международни отношения Красимир Каракачанов за президент и доказаният юрист и зам. председател на НС Явор Нотев за вице-президент.

Бихме искали те да се явят не само като представители на своите политически сили, но и като обединители на всички милеещи за България, затова настояваме да бъдат издигнати като независими кандидати, с инициативен комитет, в който и ние и мнозина други български интелектуалци заявяват готовност да участват.

Доц. Йордан Величков – ЮЗУ

Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ;

Петър Харалампиев – Сдружение „БГ патриот“

Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“;

Ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“;

Акад. Иван Юхновски – БАН

Проф. Марин Деведжиев

Полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия национален съюз на офицерите в България;

Проф. Трендафил Митев – УНСС

Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество

28 юли 2016 г.