МВР-началникът, арестувал шефа на „Агромах“, е добър полицай, смята Бъчварова

OFFNews 09 септември 2016 в 11:43 3863 2

МВР-началникът, арестувал шефа на „Агромах“, е добър полица, смята Бъчварова

Бившият директор на полицията в Благоевград Росен Танушев има много добри качества на полицай и затова ще му дадем възможност да се реализира като служител в Петрич, но не на ръководна длъжност. Точно по този начин се защитава честта на МВР и интересът на българските граждани, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

По време на парламентарния контрол тя отговори на въпрос на депутатите от БСП Кирил Добрев и Жельо Бойчев за предприетите действия от МВР по случая "Агромах". Шефът на "Агромах" Методи Бачев и собственикът на сайта Pirinsko.com бяха задържани от полицията в Благоевград заради видеото, в което пияният бизнесмен заяви, че: "Кметът на Симитли е е**л Бойко Борисов".

Жельо Бойчев направи препоръка на министърката със същия устрем, с който защитава премиера, да защити и интересите на хората. 

"Коментарът доказва обратното огледало, в което гледаме света. Не виждам с какво съм защитила премиера Борисов", отвърна Бъчварова. Тя уточни, че собственикът на сайта е само привикан в полицията, но не и задържан. 

Вицепремиерът уточни, че Танушев е задържал Пачев, като до изтичането на мярката не е намерил основание за това си действие. "Той не е информирал професионалното и политическото ръководство за тези си действия, това е недопустимо, не мога да го толерирам и не смятам, че такива действия трябва да бъдат толерирани от МВР. Танушев има много добри качества на полицай и за това ще му дадем възможност да се реализира като служител в Петрич, но не на ръководна длъжност. Точно по този начин се защитава честта на МВР и интересът на българските граждани", заяви Бъчварова.

Кирил Добрев я репликира като попита дали за всеки един арестуван се пита политическото и професионалното ръководство на МВР? "Ако има нещо, по което ние сме гневни, е че само преди пет месеца спепокуратурата и спецчасти направиха акция в "Агромах" със задържани 1 млн. евро в касата, плюс данни за злоупотреби и източване на ДДС. Защо тогава нямаше такъв устрем в действията", попита Добрев.  

Бъчварова обясни, че във всеки един от случаите при арест се информира професионалното ръководство, когато има спорни случаи. Тогава професионалното ръководство трябва да се произнесе. Във връзка с делото "Агромах" тя уточни тя съобщи, че то е в прокуратурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови