Мика Зайкова: Трябва да има съдебна реформа, ама тя не се яде

ИТН има сходни идеи и приоритети с "Продължаваме промяната", заяви Ивайло Вълчев

OFFNews 07 октомври 2021 в 10:18 1915 0

Трябва да има съдебна реформа, ама тя не се яде. Всеки българин, не само пенсионерите, го интересува дали може да си храни семейството, а той няма да може.

Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" в интервю за БНТ. Екипите ни работят за енергетиката, ние, икономистите, работим по нови мерки, къде какво по регионите да се развие, до няколко дни ще има резултат, допълни тя. 

През последните месеци бяхме обвинени, че сме твърде наивни в политическия живот, разчитайки на морал и почтеност. Много е хубаво в политиката да влизат хора с морал и почтеност. Има такъв народ има сходни идеи и приоритети с "Продължаваме промяната", заяви Ивайло Вълчев. 

На сайта на нашата партия са публикувани основните принципи, имаме програма - но досега не съм видял програмата на колегите от новата партия. Говорят хубаво, Кирил Петков и Асен Василев като бяха министри, работеха добре. Но сега са партийци - трябва да им видя програмата, за да коментирам и да споря с тях. Нищо не пречи след изборите да седнем и да видим къде са сходните неща между нас. Тази държава не може повече без правителство, каза Мика Зайкова. 

Трябва да се спрат анализите на сърдитите диалози, даже монолози. Трябва да започнем да говорим заедно, в 47-мия парламент трябва да се намерят решения - на всяка цена, но усилията трябва да бъдат направени не само от наша страна. Изборите ще покажат, че "Има такъв народ" няма как да бъде подминати, подчерта Ивайло Вълчев. 

Предния ден сме си говорили като експерти, колеги и приятели, на другия излиза Христо Иванов и вика "Нема". И се чудиш, коментира Зайкова. Гледахме вече филма "ние ще кажем нещо на нашите избиратели, което не е вярно, ама те това искат да чуят". Ще слушаме какво говорят не само на нас, а и на избирателите си, обясни Ивайло Вълчев. Отворени сме за разговори, но досега не сме търсени за предизборни споразумения, допълни той. 

По думите му в президентската битка всички тръгват от различни позиции и е интересно дали ще започнат да се нападат. Надявам се кампанията да не бъде омърсена от вадене на компромати, каза още Ивайло Вълчев. 

Според Мика Зайкова най-трудна ще бъде надпреварата за проф. Анастас Герджиков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков