Менда Стоянова: Залозите за лотарийни талони са над милиард за 2018 г.

Зад всички левове в обращение стоят 160% евро, няма проблем всички да обърнат парите си по курса

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2020 в 12:03 3436 2

Снимка Архив

Залозите от лотарийните талони са над 1 млрд. лева за 2018 година. Това са пари на граждани, които са предимно с нисък икономически статус. 

Това каза председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова по БНР. Тя подчерта, че трябва да се говори не само за ощетяване на бюджета, а и за социалните измерения на търкането на талончета. Европейският съд е съгласен с това държавите да налагат ограничения на такива видове игри, които постигат голям масов ефект, допълни Стоянова. 

За законодателните промени, свързани с влизането на България в еврозоната, тя коментира, че  участието на България в еврозоната не е самоцел. "То ще донесе редица икономически предимства. Има и една стратегическа цел, която би се постигнала – необратима евроинтеграция на България... Не е въпрос просто на хрумване за промяна на курса на лева към еврото, а въпрос на това как през последните 23 години се е държала българската икономика при такъв курс“, каза Стоянова.

„Всички знаем, че и в момента сме една от най-стабилните финансово и фискални държави. Много по-добре от други държави в еврозоната. Народното събрание прие решение, за да може всеки български гражданин да е спокоен… България категорично няма да участва в ERM II при друг курс, освен при сегашния. Гаранцията е Народното събрание“, посочи Менда Стоянова. 

Всеки български гражданин, всяка една фирма, ако реши утре да обърне своите левове в евро, БНБ има ресурс – 160% повече ресурс в евро. Това означава, че имаме златен лев, вързан за еврото. Защо сега ще трябва да се поддаваме на внушения, че това ще се промени под натиска на един или друг?, попита риторично Стоянова. 

По думите й нито една партия досега не е изразила отношение да не влизаме в еврозоната. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3766

2

ЛАФЪРДИЕВ

02.02 2020 в 12:58

Менто..
А за лотарията на НАП - "ИЗПОНАСРАХМЕ СЕ" от миналата година.. Що нищичко не кажуваш?
Там залози беа над ДВА МИЛИАРДА.. При това без НАП да са харчи за талончета.. Без да са харчи за реклама..
Сбраа се у кабинето и раздоха пИчалбите на печелившите.. Дет дължали на НАП по милиони, че и стотици даже данъци.. А на туй отгоре - и кат държавна тайна ги скриа..
Нийде не ги показаха пИчелившите..

1811

1

Toni2019

02.02 2020 в 12:23

Нормално ма Медно комунистке вие като ги продавате и в държавните пощи пенсионерите да търкат преди пенсия и ги рекламирате даже и в Митниците ще нахъсвате лесно стадото. Сега се бъзикате с нас че промяната в закона е за наше благо пък после пуснете на концесия. Добър пример ще дадете на големците грабители в държавата - ще знаят че ако шефът прати Пеевски и той им подаде лист трябва да изпълняват всичко написано.