Корнелия Нинова: Кадровите промени в БСП тепърва предстоят

OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2014 в 08:01 2708 2

Корнелия Нинова. Кадър: Нова ТВ

"Ние осъзнахме своите грешки преди и след изборите. Сега тепърва следват кадровите промени в партията - на местно и национално ниво."

Това заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия Корнелия Нинова от БСП. 

По нейни думи в редиците на партията е имало вътрешна битка за преференции, което е и една от причините за лошия резултат на партията. 

"Резултатът е комплекс от причини. Не може да се каже кой е затрил партията, но има хора, които са капсулирани и затворени в партията и със сигурност ще има промени", каза Нинова. 

По темата за консултациите с ГЕРБ днес социалистката заяви, че ще обсъди с партията на Борисов политики, неотложни за новия парламент. БСП би подкрепил ГЕРБ само при политиките, които червената партия отстоява. 

"Ще разговаряме по две групи въпроси: политиките, на които БСП държи и неотложните задачи пред новата власт: бюджет, цена на тока и мерките по отношение на КТБ", заяви Нинова. 

Тя сподели още, че БСП ще бъде конструктивна и смислена опозиция. 

"Няма да бъдем кресливи и да създаваме напрежение в момент, когато България има нужда от вземането на решения", каза Нинова. 

Представителката на БСП заяви още, че сред редиците на партията не е обсъждана промяна в Изборния кодекс и премахването на преференциите, като в личното си качество Нинова може да обещае, че преференциалният вот няма да бъде премахнат. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.10 2014 в 10:47

"Няма да бъдем кресливи и да създаваме напрежение в момент, когато България има нужда от вземането на решения", каза Нинова.

Г-жо Нинова, България отдавна има нужда от решения...и от изпълнението им. Много се радвам, че Вие и Вашата партия вече няма да участвате в тях. Имахте възможност и систематично се проваляхте от алчност, егоизъм и арогантност. Сега се оттеглете с остатъка от достойноството си, ако изобщо сте имали нещо подобно на достойнство.

От доста време партията ви води по брой сенилни избиратели - това е единственият критерий, по който сте водели досега класациите. Така че ентусиазмът ви за кадрови промени едва ли ще промени бъдещето на БСП. Гответе се за забвение, а не за прераждане.

13.10 2014 в 09:56

Пълни лъжи. БСП никакви грешки не би си "осъзнала", ако нямаше такъв лош резултат. Миналата година като се пънеха да управляват бяха "безгрешни". А първото нещо, което каза Нинова след изборите през 2013 г. беше, че ще премахнат забраната за пушене. После ухажваше миньорите за евроизборите. Изобщо разпускайте се!