Искрен Митев: Третият мандат е един много горчив подарък от Радев за Нинова

БСП имат избор - или да се откажат от всичко, за което са се борили, или за пореден път да провалят мандата, коментира депутатът от ПП

OFFNews 16 януари 2023 в 11:10 2164 3

Искрен Митев в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Искрен Митев в парламента

Това, което се случи, е един много горчив подарък от президента за лидера на БСП, както каза тя - това е една много трудна задача.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Искрен Митев пред Нова нюз по повод връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Той е на мнение, че има редица непреодолими пречки за съставяне на кабинет заради позициите на социалистите.

Искрен Митев изтъкна, че въпреки заявката на останалите политически формации, че биха подкрепили мандат на "Демократична България", той не им бе връчен. Според него фактът, че президентът връчи мандат на Нинова навръх рождения ѝ ден, е символичен.

"БСП са решили на предишни свои съвети да не правят коалиция с ГЕРБ. Връчването на третия мандат поставя левицата пред избор - или да се откаже от всичко, за което се е борила, получавайки подкрепа от ГЕРБ, или за пореден път да провали мандата. Това ще направи бъдещето им още по-трудно", коментира депутатът от ПП.

Искрен Митев подчерта, че БСП са бивш коалиционен партньор на "Продължаваме промяната" и че затова той е на мнение, че би било най-разумно ПП да се отзоват, ако бъдат поканени на разговори с левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

2

escrin

16.01 2023 в 11:30

@ДБилСи
кво стана с ДедоМрази ве, неможач. Пак ли те блокираха :)
Това е защото си шарлатанин, също като шефа на твоя шеф.
 
X

Да помогнем на украинските деца!