И Пеевски поиска оставката на Тагарев, не бил свършил никаква работа за Украйна

OFFNews 28 февруари 2024 в 10:19 767 4

Снимка БГНЕС

Делян Пеевски

И новият председател на ДПС Делян Пеевски поиска оставката на военния министър Тодор Тагарев.

Дни преди ротацията на 6 март преговорите за министерски кресла вече се водят с обвинения по медиите, докато ротационните премиери не са представили поисканите от лидерите на "сглобката" оценки на министри.

Преди минути оставката на министъра на отбраната поискана и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Санкционираният по глобалния закон за корупция "Магнитски" депутат заяви, че Тагарев не бил свършил никаква работа за Украйна и няма мъжество, за да го признае, а обвинява зам.-министри, което било "жалка картинка".

"Той (Тагарев - б.а.) не може да прати едни БТР-и няколко месеца - работа, която я свършихме с г-н Борисов, с ГЕРБ и ДПС преди няколко месеца", заяви Пеевски.

Въпросните решения на парламента бяха вземани и с подкрепата на ПП-ДБ, което Пеевски не спомена. В сутрешното си интервю Тагарев пък обясни, че ветото на президента Румен Радев по тези текстове е преодоляно в началото на декември, а едва в началото на февруари БТР-ите са транспортирани от складовете на МВР, което отговаря за тях.

Делян Пеевски повтори и тезата на Борисов за командировките и заяви, че военният министър само ходел да се снима:

"Всичко досега, което беше свършено, беше свършено от парламента. Тагарев свърши една голяма нула."

Относно поисканото вчера от ГЕРБ коалиционно споразумение Делян Пеевски заяви, че ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да подпишат такова за цял мандат, а не да лъжат избирателите, защото било ясно, че това е коалиция. Пеевски също поиска съотношението на министерските кресла да отговаря на електоралната тежест на партиите.

Председателят на ДПС заяви, че партията няма да влезе във властта, въпреки че вчера другият председател на ДПС Джевдет Чакъров заговори за многото подходящи кадри на движението за регулаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

4

Того

01.03 2024 в 14:50

Явно руснаците са напънали евроатлантика Шиши с 200, затова иска да се отърве от Тагарев.

4638

3

Того

01.03 2024 в 14:46

Няма ли да се намери доблестен прокурор, който да вкара Шиши в затвора?

3714

2

GB

28.02 2024 в 23:24

Far Rider

А сега отговаря ли?
И кой носи отговорността в такива случаи?


ББ не състави правителство. Не носи отговорност. Командва хората си на ръководните позиции, критикува чрез манипулации, с ДПС преодолява опитите за промени, които не са му изгодни...

Ами като иска той да управлява с още повече министри и "независими" регулатори, да си направи правителство и да поеме той отговорността за държавата! А не като сега. Плюе безнаказано, а шефът на МВР "помага" в делата му.


135

1

Far Rider

28.02 2024 в 11:08

съотношението на министерските кресла да отговаря на електоралната тежест на партиите. Това е демократично. Другото е делкане.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика