ГЕРБ ще предложи коалиционно споразумение с ПП-ДБ на 5 март

Борисов ядосан, че Тагарев си приписва помощта, оказана на Украйна

Ружа Райчева 01 март 2024 в 11:52 1380 3

Бойко Борисов

Снимка Ружа Райчева - OFFNews

Бойко Борисов

ГЕРБ ще представи документ за коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната-Демократична България" на 5 март в НДК от 11 часа. 

Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на партията Бойко Борисов. Той подчерта, че се ядосва на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че си приписва помощта, оказана на Украйна, но добави, че няма нищо лично против него. "Като се виждаме, се поздравяваме", заяви той.

Борисов призова "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) да спрат с медийните изяви за няколко дни. Бившият премиер каза, че ГЕРБ искат да се сключи коалиционно споразумение, което ще бъде представено на 5 март в НДК.

Той специално се обърна към съпредседателя на ПП Кирил Петков да се "замисли" как би изглеждало правителството след ротацията. По думите му много неща не са свършени.

"Ако Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е такъв зор - да го извадим утре или други ден в парламентарните комисии и да го приключим. Много ми е важно КЗК, че да ми го натякват всеки ден. Имаха три години да го сменят, а сега два дни много им се виждат", обърна се той задочно към "некоалиционните" си засега партньори.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира фигурата на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов и дали той трябва да подаде оставка заради връзката си с Петьо Еврото. Попитан защо, той каза:

"Защото не искам. Има си решения на Висшия съдебен съвет. Не виждам никаква причина главният прокурор да си подава оставката. Виждам Червени пирати и опит една комисия да се използва за политически цели (б.а. Комисията за разследването на казуса с убития Мартин Божанов - Нотариуса)".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

01.03 2024 в 17:58

Михлюзин, сър!

1935

2

Муню

01.03 2024 в 13:10

Ха, след 2 часа ще прочетем нещо друго.

75

1

230 млрд баксов

01.03 2024 в 12:50

Ха хааа това правителство само за 9 месеца направи в пъти повече от мутрата за 10 години. Обаче Джон Силвър вика "много неща не били свършени.
За 10 години управление не можа да помирише еврозоната и Шенген.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика