Евродепутат от ГЕРБ: Резолюцията на Европейския парламент е като коледна елха ''с най-различни неща''

OFFNews 11 октомври 2020 в 12:16 2601 2

Резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България е като коледна елха „с най-различни неща“. Така определи документа евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев в предаването "Неделя 150" по БНР.

Според него елементите, които се припокриват с доклада на Европейската комисия, са „политически украсени“ с негативни изречения.

„За нас меродавният доклад е този на Европейската комисия, той е критичен и обективен", изтъкна Ковачев. 

"Контролните органи на Европейския съюз са ОЛАФ и Европейската сметна палата. В техните последни доклади, се казва, че нередностите с европейски фондове в България са под 1%. Ако има конкретика, трябва да отива в тези контролни органи, но не да се използва за пропагандна цел, някаква еуфория“, каза още той.

По важни за България цели и теми българските евродепутати винаги са се обединявали, сега за първи път имаме много сериозно отстъпление с пропагандна цел, смята Ковачев.

Ние се противопоставихме въобще да има такава резолюция в предизборна ситуация, припомни евродепутатът.

Според Ковачев резолюцията е писана само от определени политически групи в Европейския парламент, които не допуснали едната част на парламента "да напише и една дума в нея"

За ГЕРБ е важна оценката на Европейската комисия и през ноември – оценката на Европейския съвет, където в първата петица ще бъде оценена и България по отношение на върховенството на закона“, коментира още Андрей Ковачев.

За съжаление, засега няма ефективен механизъм за контрол върху страните членки как използват европейските средства, посочи Ковачев. По думите му „България иска строг контрол, критерият да бъде не разводнен, както е сега“.

Според Андрей Ковачев всички тези в резолюцията, които съвпадат с доклада на Европейската комисия и всички конкретни неща, които трябва да бъдат извършени, не само трябва да се приемат, но трябва да се изпълнят – като се започне от това правителство и следващите правителства след него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

11.10 2020 в 19:22

Бай Гъз се изходи ... той за щафета голям салам е готов ба всичко

20696

1

Новак

11.10 2020 в 12:45

Добре, де, не е ли по логично и интелигентно да приемеш тази резолюция, да кажеш какво има в нея , какви грешки посочва, какво ще направиш, а не с комунистически патос да почнеш да бориш европейската конспирация.
В такива моменти излиза наяве кой е добър политик. В случая по примера на вожда си, герберастите скачат първосигнално. Дръжте се малко на положение, не падайте толкова ниско, имайте малко достойнство. Иначе ще се убедим, че всички сте на нивото на тъпата кърджалийска пуtка.