Доц. Милен Михов: Няма министри, които да не взимат комисионни

OFFNews 12 септември 2014 в 20:12 4048 0

През последните 25 години няма министри, които да не са взимали комисионни, заяви водачът на листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ във Велико Търново доц. д-р Милен Михов.

В България има тотална корупция на всички етажи. Бихме променили ситуацията чрез различни законодателни и административни мерки. Трябва да се извърши административна реформа и да се подсигурят добри доходи на всички, работещи в администрацията, отбеляза Михов пред БНТ.

Основната промяна в Наказателния кодекс, за която ще се застъпи ВМРО, е удвоено наказание при престъпление на държавен служител и моменталното му освобождаване от длъжност.

На въпрос дали "Патриотичният фронт" иска връщане на смъртното наказание, Милен Михов отговори:

"Бяхме инициатори на тази реформа, но при приемането й трябва да се внимава и да се мисли много. Факт е обаче, че само смели мерки ще могат да пречупят гръбнака на престъпността в държавата."

Относно въвеждането на задължителното гласуване, доц. Михов припомни, че това предложение е било направено от ВМРО преди повече от 15 години - като инструмент срещу начините за купуване на гласове.

Патриотизъм - няма друго поведение и спасение – интересите на България трябва да са над всичко и надолу по скалата на ценностите да е всичко останало, каза още водачът на листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови