БСП обяви, че не води преговори за мнозинство в СОС

Мая Младенова 05 февруари 2024 в 12:11 1039 1

БСП

Снимка БГНЕС

Централата на БСП

Само ден след като кандидатът на БСП за кмет на София и настоящ общински съветник Ваня Григорова обяви, че най-накрая е постигнат консенсус за председател на СОС, партията уточни, че не води преговори за поста.

БСП не води разговори за общо мнозинство с ПП-ДБ-СС и ГЕРБ в Столичния общински съвет, заявяват от ръководството на левицата "във връзка със зачестилите спекулации и множество журналистически въпроси".

„Напомняме, че колективният орган Градски съвет на БСП-София взе решение да не се участва в такова мнозинство и да се издигне наш кандидат за председател на СОС - Диана Тонова. Националният съвет на БСП потвърди това решение. Няма промяна в позицията ни“, посочват още от националното ръководство на БСП.

Вчера кметът на София Васил Терзиев каза, че е оптимист, че на 8 февруари най-накрая ще има избор на председател на Столичния общински съвет. Той припомни, че в края на януари, когато за седми пореден път не беше избран председател на СОС, от ПП-ДБ-СС предложиха за поста общинския съветник Цветомир Петров.

"Вече има що-годе пълен консенсус да бъде подкрепен един от представителите на ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общинския съвет", каза вчера Григорова пред БНТ, без да посочва име.

.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

05.02 2024 в 13:46

МК „БСП за България“ (коалиция „БСП за България“, КП „Левицата!“, КП „Неутрална България“, КП „Алтернативата на гражданите“, ПП „Атака“)
45 291 гласували за тях 13.87% 9 мандата

При този резултат за коалицията им и при 25000 преференции за Бонев, Корнела защо си мисли, че и 9-те съветника трябва да слушат решението на БСП -София? Ваня Григорова не е от БСП, останалите не ги знам, но си имат глави на раменете и съвест, надявам се!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика