Бойко Борисов с хеликоптер над 'Балкански поток': Ще изпратя кадрите на Путин

OFFNews Последна промяна на 03 януари 2020 в 13:02 3938 4

Балкански поток се строи с пълна мощност, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Да видят хората какви огромни съоръжения се правят. По над 5 км на ден се работи. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на изграждането на газопреносната инфраструктура „Балкански поток" в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци. Трасето на газопровода преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че се работи впечатляващо бързо и че строителните дейности се изпълняват в график по всички български и европейски процедури. „България спазва всички процедури като член на ЕС - обжалвания, търгове, всичко мина. От първия ден досега по над 5 км на ден се работи. Неслучайно го наричаме и така сме го презентирали в Брюксел - газов хъб Балкан – защото той ще обслужва Балканите", акцентира още Бойко Борисов. „ 45 минути летим над изграден газопровод. Вече на много места тръбите са под земята, заваряват се по американска технология", отбеляза министър-председателят Борисов. По думите му по проекта са доставени 18 хиляди тръби общо, а допълнително 3700 са на бургаското пристанище. Премиерът Борисов подчерта, че сроковете за изпълнението за изграждането на „Балкански поток" ще бъдат спазени и цялото трасе ще бъде готово в края на май.

"Ще ги пратя на президента Путин тези кадри, да знае какво се прави в България", каза Борисов по повод отправената преди време забележка на руския президент, че България умишлено бави изграждането на газопровода "Турски поток" на своя територия.

„Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси", отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20104

4

order

03.01 2020 в 15:11

Айде тая година на вертолет, до година на ЛАФЕТ!!!!

14772

3

случайно прочетох

03.01 2020 в 15:04

Тоя какво ще испектира?
Какво му разбира главата от тръби, заварки и т.н.?
Или просто маа гащи насам натам?

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

03.01 2020 в 14:55

Доставени, разкарани, докарани и т.н. равно ли е на ЗАВАРЕНИ?
Щото заради разкарването на тръбите са отложи и пускането на ТОЛ системата..
Да не сберат парички от правилната транспортна фирма, на нашичкио правилен УЖ бизнесмен...
Що да плаща чиляка къде лишно МИЛИОНЧЕ от парите, дет ша му дадем за разкарването.. Ма много ша му спадне калимерата с ТОЛ таксата..

7281

1

Чалгомраззз

03.01 2020 в 13:20

Рапорт пред Голямото началство...