Quantcast

Водещ на National Geographic умря от ухапване от змия

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2014 в 11:55 12922 12

Водещият на National Geographic пастор Джейми Кутс е починал от ухапване на змия.

Инцидентът е станал в църквата в гр. Мидълзбро, щата Кентъки. След ухапването духовникът е отказал да бъде откаран в болница, а час по-късно лекарите го открили мъртъв.

Джейми Кутс вярвал, че ухапването от змия е по Божията воля и затова не пожелал медицинска помощ. В един от епизодите на предаването Snake Salvation той дори казал: "Ако някога вляза в болница или отида на лекар заради ухапване от змия, бих се отказал от църквата."

Пастор Джейми Кутс е преживял две мъчителна ухапвания от гърмящи змии през 1990 г. Тогава края на един от  пръстите му почернял и паднал, но той оживял.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2014 в 14:02

Дали има Бог (богове) или не, никой не може да каже 100%. Не съм религиозна, но и не отричам всичко което не познавам. Както и да е. По темата - светът си има физични закони, и религията не ги отрича. Но да очакваш че ще се случи нещо ПРОТИВ тези физични закони е меко казано детинско. Все едно да вярваш в Дядо Коледа. Освен това се е видяло, поколения наред хората вярват в някакъв Бог (без значение от религията) но се вижда до къде сме стигнали - на никой не се е случило необяснимо възкръсване, автоматично излекуване от змийска отрова, моментално зарастване на рана или ампутиран крайник, каквото и да е... няма природен закон който да свърши тая работа. Защо хората си мислят че нещата трябва да стават лесно? Защо ако една змия ухапе кон например, този кон да не оцелее? Нали и той е божие създание. Или какво, не вярва съзнателно в Господ ли? Грънци :) Господ помага, но не създава сензации. Скоро четох статия за двама родители (Американци), които оставили болната си дъщеричка да умре в ужасяващи мъки, докато се молели на Господ. Детето е могло да бъде спасено в болница, но те отказали. И гледали как собственото им дете умира в мъки. Извинявайте, къде е Господ в момента?! Ще ви кажа къде НЕ е - в сърцата на тези родители които са могли да спасят детето си, да му помогнат... но са предпочели да чакат я чудо, я нещо друго... Ами хвала, ама извинявайте, религията не ни е донесла нищо добро, и не сме прокопсали от присъствието й, дори напротив. Съжалявам, но религията особено ако е фанатична и нерационална не я уважавам.

18.02 2014 в 08:33

Да живееш в 21 век и да вярваш в богове?! Трябва да си пълен идиот...

18.02 2014 в 01:36

Писано е: "Не изпитвай Господ, твоя Бог"

17.02 2014 в 21:52

Тогава дяволът Го завежда в светия град, поставя Го на крилото на храма и Му казва:
6 Ако си Божий Син, хвърли се долу; защото е писано: - "Ще заповяда на ангелите Си за Тебе: И на ръце ще Те дигат. Да не би да удариш о камък ногата Си".
7 Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог".

Матей 4

17.02 2014 в 21:40

Kosta, а не мислиш ли , че времето на чоека на този свят просто е отминало и БОГ го прибрал ? Доста наивно е да мислиш , че света е единствено тук на Земята ;-) Бъди здрав :-)

17.02 2014 в 14:22

Не мога да се сетя да съм гледал филмите на този човек.

Има доста като него, които с цел гледаемост и сензационност извършват опасни действия. Основите на подобна практика постави покойният Стив Ирвин, един наистина забележителен човек.

Тези хора наистина си вярват и имат сакрално отношение към общуването с природата. За съжаление това не винаги е истина. Може би жертвите на тези хора са пак вид подарък за човечеството, за да обуздават зрителите, прекалено доверяващи се на красиви митове.

17.02 2014 в 13:52

"помогни си сам, за да ти помогне... "

17.02 2014 в 13:49

Религиозната вяра в никакъв случай не трябва да изключва рационалното мислене, макар че понякога рационалното мислене изключва вярата. Не говоря за моралните норми, които са нещо хубаво при вярващите, а за основния принцип на практическото битие - инстинктът за самосъхранение.

17.02 2014 в 13:23

къде е бил неговия БОГ в тоя момент? Защо не го е спасил? Имал е спешна нужда от водещ в рая ,ли?

17.02 2014 в 13:03

Yeah, natural selection, bitch!