Русофилите на Малинов ще вдигат паметник на Пушкин в ''родния му град'' в Камерун

OFFNews 01 август 2023 в 18:20 5048 7

Снимка Абзац

Русофилът Николай Малинов с русофили от африканските страни.

В камерунския град Логон ще бъде издигнат паметник на руския поет Александър Пушкин. Това е съобщил в рамките на форума Русия-Африка в Санкт Петербург лидерът на Национално движение русофили в България Николай Малинов, цитиран от изданието „Абзац“.

„ Смята се, че точно този град е родното място на известния руски поет, който е много обичан и ценен в Африка. Нашето русофилско движение се противопоставя на еднополюсния свят, който ни налагат страните от Запада. Ние сме за подкрепата на традиционните ценности и запазването на руската култура “, заявил още на руско-африканския форум Малинов, който у нас е подсъдим за шпионаж в полза на Русия и е включен в американския списък „Магнитски“.

По-рано заместник-председателят на Международното движение на русофилите и председател на председателя на Форума на африканския ренесанс Сюлейман Анта Ндиай заявил , че СССР винаги е бил добър съюзник на африканските страни и след разпадането му африканските народи са преживели „цяла драма“, допълва „Абзац“, а от текста не става ясно дали вдигането на паметник на Пушкин ще облекчи тази драма.

Поставянето на паметник на руския поет е включено в резолюция на Движението на русофилите в Африка. В нея на първо място е записано противопоставяне на русофобията, на второ е разпространение на руската култура чрез организиране на концерти, изложби, конкурси, фестивали, кръгли маси и научни форуми, издигане на паметници на руски писатели, художници, учени и военни, по-специално паметник на Пушкин в Логон Бирни в Камерун , където е роден прадядото на поета Абрам Ханибал, на трето – изучаването на руски език в детските градини, училищата и университетите в Африка, четвъртият пункт предвижда повече африкански студенти да получат образование в Русия. Не е пропусната и „защита на традиционните ценности“, без да се уточнява дали тези на африканската или на евразийската култура.

Това, че от Логон-Бирни тръгва родословието на Александър Пушкин е предположение с пренебрежителна ремарка на Владимир Набоков от 1962 година. Тогава се е предполагало, че Ханибал е бил родом от Етиопия. Възможно било когато прадядото на Пушкин се е оказал в Русия, терминът Етиопия да е имал по-широко значение и да се е отнасял в определен контекст за Африка като цяло. През 1996 година бенинският историк Дьодонне Гнамманку се опитал да обоснове, че именно от Логоне-Бирни тръгва кръвта на Пушкин, идея, прегърната сега от Александър Малинов и русофилите интернационалисти при покоряването на Африка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

7

Гражданин

01.08 2023 в 21:34

Какво й е руското на руската култура? Всичко е копирано от Запада!

9347

6

Анализи

01.08 2023 в 20:32

Руско африканската дружба да крепне и живей, само далече от България. Да си се прегръщат, да си се целуват, да правят каквото си искат . И скоро ще разберат, че са си безполезни. А паметника по-добре в Чукотка за по-сигурно, че знаеш ли ги африканците какъв акъл ще им дойде. Там и на Малинов може да му направят паметник.

2994

5

Гражданин

01.08 2023 в 20:31

Сериозно Пушкин роден в Африка? Русофилската простотия няма граници.

345

4

Джендо Джедев

01.08 2023 в 19:29

"В нея на първо място е записано противопоставяне на русофобията, на второ е разпространение на руската култура чрез организиране на концерти, изложби, конкурси, фестивали, кръгли маси и научни форуми, издигане на паметници на руски писатели, художници, учени и военни..."

Пропуснали са да споменат и пиенето на денатуриран спирт - то е 80% от руската култура.

22548

3

dolivo

01.08 2023 в 19:09

Хехе, ово е сюрреализъм

2099

2

Mateevk

01.08 2023 в 18:49

Да, време е да се запознаем по-отблизо какво предлага т.нар. нов полюс. Освен паметници, каквито у нас има в изобилие и даже можем една част да изнесем за Африка, предлага също на море да ходим с бронежилетки, танкове и бойни кораби, както се препоръчва да го правят руснаците в Крим! Ей това най ме впечатли и осъзнах колко незабележимо протече и тазгодишната ми почивка в Гърция, където отидох със собствената си скромна небронирана кола, а хотела, където бях отседнал, нито веднъж не беше уцелен от дрон. Да живее многополюсният свят! Да крепне и се развива руско-африканската дружба, необходима на африканците като слънцето и въздуха за всяко живо същество!

710

1

Д-р Мазникуров

01.08 2023 в 18:37

Боже, Боже, каква гротеска! То тук вече наистина се чудя да се смея ли, да плача ли....Тъпоумието и тоталната човешка дегенерация процъфтяват и дават сочни плодове на африканските почви, наторени от местния примитивизъм и дивотия, обилно полети от кремълските лъжи, фантасмагории и "легендарен" епос. И отгоре на туй "оплодени" от идеите и русоробските пориви на нашенски малки балкански нехранимайковци и подлеци-майцепродавци ... Величайшая Гнуууууссс!..
 
X

Да помогнем на украинските деца!