Поетеса за гаврата с Прощално: Всички, които са чели Вапцаров, дружно трябва да се обесят

OFFNews 30 май 2018 в 10:33 26261 7

Чалга изпълнителката Антонина, която пусна в YouTube клип, в който шепти стихотворението "Прощално" на фона на ориенталски ритми и разголена кючекчийка, внесе важни разяснения за мотивите си да се изгаври с творчеството на гениалния поет.

„Целият проект цели да накара всички нас да се замислим за табутата в обществото ни, има ли такива и защо. Засягам обществени проблеми, като ги пародирам. Така карам хората, докато се забавляват, да мислят за доста сериозни неща. Винаги залагам на това да накарам хората да мислят – това е моята идея”, каза слабо популярната поп-фолк изпълнителка пред Нова телевизия.

"Ако бях направила същата песен под съпровод на пиано и цигулка, щеше ли да има проблем”, попита певицата.

Според нея в клипа ѝ "Табу" няма порно и това не е кючек.

"Избрах „Прощално”, защото това е култово негово стихотворение. В него има много любов, а и много страст. Така успяхме да вкараме и друго табу в проекта. Има тънка еротика, защото стихотворението е много страстно”, поясни още певицата.

Думите на чалга изпълнителката потресоха поетесата и журналист Маргарита Петкова, която коментира "творбата" в студиото на телевизията.

"Всички, които са чели Вапцаров с некомерсиална цел, дружно трябва да се обесят", каза тя.

Тя обясни, че в случая става дума за евтин пиар, с който това момиче иска да влезе в устата на хората.

„Еротиката е пошла, когато я правиш като фон на стихове, написани преди да разстрелят този, който ги пише. Посягането към класиката с нечисти намерения е зло”, смята Маргарита Петкова.

Според нея обаче в случая не става дума за нарушени авторски права, тъй като от смъртта на гениалния поет са минали повече от 70 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7910

7

Beny Hill

30.05 2018 в 20:34

Разбивала всяко табу! Ха! Самата тя, мазната чалгаджийка, трябва да е табу за обществото! Плиткоумните ѝ обяснения са типични за надути кифли от нейния сорт. И е тъжно, и е смешно.

12005

6

Димитров

30.05 2018 в 20:07

И за сведение на "поп Дръвчо" някои стихотворения на Вапцаров ги помня наизуст.

12005

5

Димитров

30.05 2018 в 20:03

Да бе , заради някаква разгонена чалгаджийка ще се беся.

10571

4

Hissarion

30.05 2018 в 17:36

Доста по-сериозни гаври с Вапцаров съм наблюдавал по БНТ, където го бяха обявили за предател-терорист, или в нареченото на него военно-морско училище, което връчва почетни звания на сина на подписалия заповедта за разстрела му цар. По-добре опишете тези гаври и оставете хората да се радват на поезията както могат.

12082

3

leomesi

30.05 2018 в 16:20

Няма нужда никой да се беси. Просто оставете да мине няколко дни, ще отшуми и всички ще забравят въпросната Антонина или квато е там.

15914

1

поп Дръвчо

30.05 2018 в 12:54

Тия, вместо да се радват че високото изкуство стига до масите, се затюхкали за формата.

Някой от всичките коментиращи, ама честно, да е чел нещо от Вапцаров през последната година?