Министерство изкупува вафла Бойко Борисов

Владимир Йончев 24 април 2012 в 18:21 6275 0

Вафла Б.Б., снимка:Сергей Антонов
Вафла Б.Б., снимка:Сергей Антонов

Държавни чиновници от министерствата откриха нестандартен начин да афишират в работно време симпатиите си към баш началника- Бойко Борисов. Те показват предаността си към премиера като го държат на бюрото си под формата на вафла "Б.Б." (Бойко Борисов).

Репортери на OFFNews.bg видяха как  служителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройство масово изкупуват вафли „Б.Б.“ от малко квартално магазинче, намиращо се точно срещу министерството.

"Абе, друго си е като ти седи на бюрото вафлата на началника", коментира служителка на министерството, с която екипът ни говори в магазинчето. Според нея някои го правели за да се подмажат и да покажат колко са лоялни, но повечето - просто защото било свежо.

Продавачката разказа, че от скоро зарежда с тези предизвикващи любопитството вафли. Цената на вафлата е ниска- 50 ст. Тя е произведена в гр. Лясковец. Шоколадовата вафла е със синя опаковка, на която до лика на министър-председателят Бойко Борисов седят 12 звездички.

Повечето чиновници се забавляват, когато за пръв път видят вафлата, спомня си продавачката. "Да опитаме какъв е на вкус Бойко", често се шегуват те. "Интереса към вафлата е голям и още преди обяд няма и спомен от нея. Ще зареждаме с повече бройки, защото "Б.Б." е търсен артикул.", разказа с усмивка продавачката. Други клиенти на малкото магазинче пък реагират остро и казват “Аман, не стига, че го гледаме всеки ден по телевизията, пък сега и  вафла с неговият лик“, обясни продавачката.

Проверка на OFFNews.bg  установи, че вафлата не е особено  популярна сред останалите магазини. Повечето продавачи в столичните магазинчета дори не знаят за съществуването й. През март шоколадовата вафла стана популярна във Велико Търново и жителите на града бяха пощурели по нея.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови