Марк Зукърбърг промени статуса си на "женен"

Вероника Шербанова 20 май 2012 в 10:49 3092 0

Марк Зукърбърг се ожени за приятелката си Присила Чан. Снимка: БГНЕС
Марк Зукърбърг се ожени за приятелката си Присила Чан. Снимка: БГНЕС

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг се ожени за дългогдишната си проятелка Присила Чан в края на седмицата, в която спечели милиарди от продадени акции на компанията му.

Основателят на социалната мрежа Facebook милионерът Марк Зукербърг се врече във вярност на приятелката си Присила на скромна церемония в градината на дома си в Пало Алто, щата Калифорния.

Венчавката се оказала изненадваща за поканените, които си мислели, че ще присъстват на тържество по случай дипломирането на 27-годишната Чан от медицинския факултет на Калифорнийския универскитет.

Двамата младоженци се запознали в Харвард преди девет години и оттогава са заедно. По-късно те се преместили заедно в Калифорния.

Дизайнът на пръстена на Присила със „семпъл червен рубин“ бил дело на самия Зукърбърг.

Младоженецът не пропусна на съобщи за щастливото събитие във Facebook, като промени статуса си на „женен“ и качи снимка от сватбата.

Събитието се случи в края на изпълнена със събития седмица, през която компанията на Зукенбърг му донесе няколко милиарда долара след излизането си на борсата. Освен това в понеделник създателят на Facebook навърши 28 години. В същия ден било и дипломирането на Чан от университета в Калифорния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови