Малко мече отиде да си играе на детска площадка в Сопот (видео)

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2017 в 15:45 38022 0

Малко мече влезе посред бял ден в детска площадка в Сопот, изградена в полите на Балкана. Съоържението е частно и се нарича стадион „Томи”, а мечето бе заснето от 10-годишния Алекс, който играел там . Докато снима детето вика „Майко, мече! Ето го, истинско е!”, пише пловдивският вестник "Марица", който публикува и видео с малкия косматко.

Случката е от 6 юли. Мечето шокирало децата и на майките. В същото време наблизо се разхождала жена с две кучета, които погнали мечето и то останало затворено на стадиона, ограден с висока мрежа, а децата напуснали терена и за всеки случай притворили вратата на съоръжението.

По-късно мечето намерило пролука и се измъкнало. 

Само преди няколко дни и младеж от Сопот имал непредвидена среща с мечка, но голяма. Той карал колело по пътя за Аневското кале, когато насреща му се изправила мечка.

"Не знам към кого да не обърнем, кой може да помогне да се отдалечат мечките от населето място. И аз, и съседите ми не знаем какво може да се предприеме, за да се предпазим от среща с мечките", споделя Мария Зайкова от Сопот.

Според нея едрите бозайници влизали в покрайнините на града, което плашело малки и големи в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови