Кой ще застрахова наследника на британската корона?

OFFNews 23 юли 2013 в 19:44 3252 1

Животът на монарсите по цял свят вълнува техните поданици
Животът на монарсите по цял свят вълнува техните поданици

За разлика от застрахователите в Европа, които продават полици на своите короновани особи, в миналото българските застрахователи приемали за чест и свой дълг да дарят полици на членове на царската фамилия, пише insmarket.bg.

Животът на монарсите по цял свят вълнува техните поданици, както и поддръжниците им от други страни. Истерията по раждането на бъдещия британски крал го доказа в пълна степен.

Светът вече може да си отдъхне – наследникът на херцога и херцогинята на Кеймбридж принц Уилям и Кейт Мидълтън дойде на бял свят на 22 юли с цялата си тежест и достойнство. Сега е ред на обгрижването му от всички. Животът му ще бъде направляван, наставляван и следен. Както и строго пазен.

Все още не е ясно кое застрахователно дружество ще сключи застраховка живот на младия наследник на британския престол. Със сигурност обаче борбата между компаниите ще е жестока. За благоволението на краля, както и за престижа на компанията.

Естествено, кралското семейство може би ще избере британски застраховател. Според консервативната кралска традиция.

В миналото и у нас компаниите засвидетелстват огромно уважение към царското семейство. За разлика от застрахователите в Европа, които продават полици на своите короновани особи обаче, българските застрахователи считат за чест и свой дълг да дарят полици на членове на царската фамилия.

Например, за да засвидетелства своята безгранична преданост към Августейшия Дом на Негово Царско Височество – престолонаследника княз Борис Клемент Роберт Мария Пий Станислав Сакскобургготски Търновски, на 2 февруари 1896 г. първото българско застрахователно дружество „България” му дарява застраховка „Живот”. Полицата е за 50 000 златни лева, платими при встъпването на престолонаследника Борис в пълнолетие. На 18 януари 1912 г. сумата е изплатена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови