Изгубен младеж открит от семейството му по случайна снимка във вестник

OFFNews 06 януари 2014 в 16:25 6384 0

Снимката на Ник в
Снимката на Ник в "Ю Ес Ей Тудей"

Обявен за издирване 20-годишен младеж беше открит на стотици километри от дома си благодарение на негова случайна снимка в американския всекидневник "Ю Ес Ей Тудей", съобщава "Дейли мейл".

Невероятната история на Никълъс Симънс започва в новогодишната нощ, когато той напуска дома си в Гърция (град в щата Ню Йорк - б.р.) и не се прибира. След като от него няма ни вест, ни кост в продължение на дни семейството му го обявява за издирване.

На 4-ти януари снимка на Ник се появява във вестник "Ю Ес Ей тудей", но тя не е свързана с неговото изчезване, а е по повод репортаж за бездомните в САЩ и мразовитото време. На снимката Ник е легнал над шахта в столицата Вашинтон, за да се топли.

Бащата на Ник вижда снимката на сина си и веднага се свързва с вестника и фоторепортера на "Асошиейтед прес", заснел кадъра. Полицията във Вашингтон също е уведомена. Няколко часа след подадения сигнал и стотици разменени съобщения в социалните мрежи с репортера, написал материала Ник, е Ник открит от полицията, а семейството му хваща първия полет за Вашингтон, за да го прибере.

Шансът определено е бил на страната на Ник, пише "Дейли мейл". Снимката му е избрана измежду 126 други по темата за клошарите и студа, само три от които с неговото лице и само една (публикуваната във вестника), на която ясно си личи, че това е издирваният.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови