Избоде ли очи Ева Майдел, рисувайки вежди за управлението на Фандъкова

OFFNews 03 септември 2019 в 11:03 9016 1

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел стъпи леко накриво, публикувайки пост във фейсбук в защита на кандидатурата на Йорданка Фандъкова за нов кметски мандат в София.

В него има и следния цитат:

"Лесно се забравя, но само до преди 10-ина години София беше град със стар транспорт, разбити булеварди и тротоари, неработещо сметище и рутещи се фасади на сгради в центъра. Днес София е модерна европейска столица с все повече млади туристи, с интересен културен живот и собствена привлекателна атмосфера. Тази трансформация я дължим преди всичко на Йорданка Фандъкова и екипа на ГЕРБ в София."

Забавното в случая е, че описаната картина на грозната и мръсна столица преди Фандъкова да влезе на "Московска" 33, е от времето на... Бойко Борисов. Именно от него Фандъкова застъпи мандата, когато лидерът на ГЕРБ стана премиер.

На стената ѝ в социалната мрежа обаче са се намерили доста паметливи граждани, които да напомнят на симпатичната и усмихната евродепутатка, че София се управлява от ГЕРБ още от 2005 г. и че именно Фандъкова и Цветан Цветанов бяха заместници на кмета Борисов.

В дискусията се е включил и блогърът Асен Генов.

"Майдел, може ли да спрете с пропагандните глупости? Метрото се случва не заради/благодарение на Борисов и Фандъкова, а ВЪПРЕКИ тях, с пари на европейските данъкоплатци (не само). Ако ги нямаше ГЕРБ има голяма вероятност две-три фирми да не са захлебили толкова добре през ОП в София. Днес София е град, в който системно се унищожава историческото наследство и културен облик. Град, в който парите на данъкоплатците се разпределят неясно как в сферата на културата. Град, в който ще се строи инсинератор на 2 км по права линия от идеалния център. Град с корумпирана и корумпираща система за паркиране. Град с калпав, мръсен и миризлив надземен транспорт. Град, в който не се обръща внимание на парковете, а те са просто пречка пред инвеститорите и строителите. Най-вече, София е град, който отдавна не е това, което първите градоначалници след освобождението искаха да бъде - модерна европейска столица. София е град на клиентелата, както и цяла България, подвластна на ГЕРБ. Моделът Фандъкова в София трябва да бъде изкоренен. Но не и от Манолова", пише той. 

А част от последователите на евродепутатката в социалната мрежа обвиняват Генов в "леви наклонности" и му обясняват, че винаги когато БСП е на власт, ни спират еврофондовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови