Хванаха коня на английската кралица с допинг

OFFNews 23 юли 2014 в 11:50 5333 0

Кралица Елизабет II
Кралица Елизабет II

Състезателният кон Естимейт, който принадлежи на британската кралица Елизабет II, е дал положителна проба за морфин, съобщава БиБиСи.

Кралицата вече е информирана за случая, а според първоначалните резултати от изследванията, причината за положителната проба е в замърсен фураж, който е бил даван на животното.

Треньорът на кралския кон сър Майкъл Стоут и представители на компанията, осигуряваща фуража за животното, са започнали разследване как храната може да е била замърсена.

Още преди седмица английската федерация по конен спорт обяви, че пет коня са дали положителни проби за морфин, но чак днес стана ясно, че един от тях е този на кралица Елизабет II.

Използването на това вещество е позволено само в извънсъстезателния период. 

Петгодишната кобила Естимейт има четири победи в девет състезания. Миналата година тя влезе в историята като първия кон, собственост на действащ монарх, спечелил "Голд къп". Триумфът донесе на Елизабет II 155 960 паунда от наградния фонд.

Тази година Естимейт завърши на второто място, но ако се стигне до дисквалификация, кралицата ще трябва да върне получените 80 625 паунда от наградния фонд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!