Днес в 6 без 10: Ръсят Търговския регистър против уроки

OFFNews 16 август 2018 в 14:21 7366 0

Масово ръсене на захар против уроки на Търговския регистър се организира във Фейбук.

"Събитието ще започне в 6 без десет и ще свърши, когато кандидат-Маминка оближе захарта от твърдите дискове вместо файъруол и антивирусна защита", пишат организаторите в описанието на събитието.

Предвижда се още "ритуално тричане на фирми в бюрократичното блато под надслов раздуване на балона на политическата отговорност с любезното участие на Кабинета, Висшия съдебен съвет и Цацаратурата!"

"Ако поне веднъж не сте ръсили със захар или не сте играли хоро на Рилските, какви патриЕоти сте вий тогава", категорични са организаторите.

Фейсбук профилът на изпълнителния директор на Агенция по вписванията Зорница Даскалова стана предмет на подигравки в социалните мрежи. В него тя е шервала публикации, които са меко казано смешни и неподходящи дори и за човек без амбиции за висш държавен пост.

В сряда на пресконференция в агенцията Даскалова заяви, че все още не са ясни виновните за срива на Търговския регистър и се оправда, че "такива неща се случват". Тя беше категорична, че е рано за оставка, тъй като е нужна на ведомството.

Зорница Даскалова е завършила право в СУ "Св. Климент Охридски", специализирала е международни отношения и има завършени курсове по комуникативни умения, публична администрация и законотворчески процес.

Преди да оглави Агенцията по вписванията през 2017 г., тя беше член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от 2011 г. Именно тогава се появиха съмнения, че е свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Според разследване на в. Капитал, при Даскалова са били концентрирани голяма част от преписките в КЗК, засягащи интересите на Пеевски. Става ясно, че от общо 33 такива 18 са разпределени на нея. 

Сред преписките например са концентрацията на "Вива телеком" (Люксембург), двете промени в собствеността на "Булгартабак", придобиването на 100% от "Телеграф", "Монитор", "Политика" и други издания от ирландеца Патрик Халпени, придобиването на "Канал 3" от "Нова българска медийна група", както и изкупуването от "Табак маркет" ("Лафка") на 10 разпространителски фирми в цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови