"Баща и син" станаха гей двойка

OFFNews Последна промяна на 29 май 2015 в 14:54 29629 52

Норман и Бил

Двама мъже от Пенсилвания, САЩ тази седмица се превърнаха от "баща и син" в съпруг и съпруг, пише Independent. 

Колкото и абсурдно да звучи горното изречение, то има напълно логично и романтично обяснение.

Норман Макартър и Бил Новак са двойка от 50 години и се обичат. През 2000 година се местят да живеят в Пенсилвания, но се оказва, че тяхното съжителство на семейни начала не е признато от закона и губят някои много съществени права.

Тогава 76-годишният Бил осиновява своя 74-годишен партньор Норман и на практика му става баща.

Правата, които двамата са искали да защитят пред закона, са били елементарни - например посещение в болница или да наследят средствата на другия при смъртен случай.

Миналата година съдия от Пенсилвания отсъди, че забраната за гей браковете е противоконституционна. Това даде възможност на двете щастливо влюбени старчета законно да се обичат след 50 години неразделна връзка. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2016 в 14:51

Ужасно заглавие на статията!!! Просто ужасно.
Да, в самата статия нещата са добре обяснени, но голяма част от хората няма да я изчетат, а само ще си кажат „Ей това са гей двойките – омъжват се синове и бащи!“
Много грозно от страна на редактора.

12.06 2015 в 18:13

wtf, с жалки полусъщества като теб няма да се занимавам.

Да в 21 век сме и по-голямата част от хората страдат от психични разстройства, нямат нормални семейства, неспособни са за създаване на каквито и да е взаимоотношения и като цяло са психично и душевно болни.

Но тук се намества толерастията, вместо да се помогне на хората с проблеми, ние трябва да се правим, че няма проблем, всичко е наред, и така толерираме едно болно и извратено общество, което носи в себе си всяка крайност, понеже крайностите са там, където няма здраве.

Ако искаш си слагай розовите очила, розовите панталонки и се мандахерцай по площадите.

02.06 2015 в 15:12

Не, lol - дори крокодил би прочел статията, а и би коментирал по-компетентно =))) Този крокодил тук е платен и фалшив и се представя за нещо, което не е! =)))
И за да не сме "толерасти" хайде да забраним псевдо-крокодили да коментират. Ми така де - като не търпим гейове, хайде и да не търпим около нас такива, дето се смятат за животни примерно. Абе я най-добре да забраним всички коментари, а?! Ми така де - няма да сме толерантни я, какво сме взели тука да търпим свобода на словото, та особено некви псевдо-крокодили да се изказват. Абе я направо никой да не се изкавзва - затваряме секцията за коментари. Не, и това не стига - пак сме твърде толерантни - дай да забраним и Оф Нюз да пишат статии - какви са тези работи тука да пишат те? И не само те - никой да не пише! Затваряме интернета. Край - спираме го! Ами да - няма интернет, няма статии за гейове, няма гейове, няма и крокодили. Ето как решихме проблема с гейовете и крокодилите по един анти-"толерастски" начин.

А сега иронията на страна: ШШШШШ, АЛОУУУ, Крокодиле!!! Живеем в 21 век, не сме крепостни селяни, батеее! На тези, платените тролчета като тебе, дето слагат наставката "...расти" на всяка втора дума, ще им кажа: колкото и да се опитвате, гадни, мазни, долни атакистчета (и тем подобни), няма да успеете да убедите никой - АМА НИКОЙ - че толерантността е нещо негативно, защото НЕ Е!
Ако ти, сине крокодилски, имаш правото да се жениш, да градиш дом, щастие и семейство, то всяко друго човешко същество има същите права. И само защото се чувстваш прецакан и нещастен и смяташ, че живееш мизерно, не значи, че можеш и че някой ще ти позволи да подтискаш и мачкаш други човешки същества, само за да се почувстваш по-добре и да си избиеш комплексите, че има някой по-зле и от тебе! Няма такъв, дето е по-зле от тебе, ама сам си си виновен за това, сине комплексарски (не ща да обиждам крокодилите повече, защото са изключително мили създания).

01.06 2015 в 22:56

ма честно ли?

само крокодил може да коментира статич, без да я прочете.

01.06 2015 в 12:04

Велики ево-педалско-атлантически ценности!

01.06 2015 в 11:50

Предполагам какво е ставало, преди да разберат чувствата си, сигурно бащата е показвал на сина си със десетилетия "любовта " си.

Трябва да си много зле психически, за да не видиш, че това е става дума за душено болни хора.

Айде всички толерасти да почнат с минусите.

31.05 2015 в 14:47

има и друго, над което да се мисли по тая тема.

сигурността на едно дете отглеждано от хомосексуални родители е в пъти по-висока, заради задължителния контрол от страна на институциите. хетеросексуалните родители обаче не подлежат на такъв, а институциите могат да се намесят само пост фактум, когато вредата върху детето е вече нанесена.

относително е, но съм склонен да приема, че двойка, която минава доброволно през купища процедури и проверки, за да получи възможност да осинови дете, ще е и далеч по-склонна да отглежда отговорно и с грижа същото това дете, отколкото биха го правили родители, които са се възпроизвели случайно, без дори да са искали да станат родители, а просто щото кондомът бил кофти (примерно).

и идва момента да си отговорим на въпроса "а какво правим с хомосексуалните жени, които раждат собствени деца и след това ги отглеждат?". ако съответната жена е добра майка, никой не може да и отнеме родителските права, и като биологичен родител, тя също не подлежи на институционален контрол. подобни майки към добрите родители ли спадат, или към лошите?

проблемите са много повече и много по-сложни, отколкото би ни се искало. да се редуцират до необоснован хейт по адрес на хомосексуалните хора е безотговорно.

31.05 2015 в 14:05

''Изобщо няма да се питам, как ще се се учи това дете какво всъщност е семейството, как се създават и раждат децата, изобщо няма да се питам, защо ще се объркват представите на един прохождащ човек и формиращ се като такъв.''

1. Семейството е група от индивиди, които се грижат един за друг. То може да включва родителите, техните братя и сестри, родителите на родителите. Включва също така и небиологични родители, тоест и хора, които са осиновили детето. Хайде да не се правим, че всички хора по света живеят в семейство с двамата си родители, а останалите роднини са някъде по периферията и се появяват само по празници.
2. Как се създават и раждат деца е нещо, което се преподава и в училище. А и хомосексуалните не крият някаква огромна тайна, че жените раждат бебетата. В днешно време, с наличието на толкова литература, че и интернет, да се използва доводът , че видиш ли, ако е в семейство с еднополови родители, то детето няма да знае как се правят бебета. Какво, да не би децата да искат нагледно да им се покаже, че иначе няма да могат да го разберат? Стига глупости. Аз съм по-притеснена от хора, които учат децата си , че сексът и мастурбацията са мръсни неща или изобщо не казват на децата си какви са тези неща от ужас, че детето ще научи как се правят деца и веднага ще почне да опитва. Или с кривата идея, че децата са едни чисти ангелчета и цял живот ще са малки, затова да не им се обясняват нещата от живота.
3.Никой не е казал, че хомосексуалните са идеални, перфектни, че сред тях няма лоши хора и такива, които не трябва да имат деца. Разбира се, че има и лоши хора. Но ако логиката е, че не бива да се позволява да осиновяват деца, защото има лоши хора сред тях, то тогава не би трябвало да се позволява и на хетеросексуалните, защото и сред тях има предостатъчно задници.

31.05 2015 в 13:20

именно де, off.

сексуалността на родителите не е фактор. тяхното поведение и способност да се грижат са фактори.

повърхностно е да повтаряме като мантра "децата, "децата", да се чудим как ще се научат какво е "семейство", и да не си даваме сметка, че същите тия въпроси са актуални по адрес и на домовете за деца, лишени от родителска грижа, както и по адрес на всички (особено популярна практика у нас), които зарязват децата си на баби и дядовци да се грижат за тях...

нито ти, нито аз, имаме правото да говорим от името на децата. да ни е грижа за тях - да, длъжни сме. но без да отхвърляме възможности, просто защото не са в унисон със собствените ни разбирания.

31.05 2015 в 12:44

Мдаа, значи да разбирам, че при хомотата няма алкохолици, нито насилници, просто ще настане такъв живот... Изобщо няма да се питам, как ще се се учи това дете какво всъщност е семейството, как се създават и раждат децата, изобщо няма да се питам, защо ще се объркват представите на един прохождащ човек и формиращ се като такъв.
Това ми е последното писане тук и по тази тема.
Бъдете щастливи!, но не за сметка на други!