Quantcast

Американци мислят, че Украйна е в САЩ и пак искат военна намеса

OFFNews Последна промяна на 08 април 2014 в 14:45 13168 17

Анкета на американския всекидневник Washington Post показа, че колкото по-малко американците знаят къде е Украйна на картата, толкова повече искат тяхното правителство да се намеси в делата на източноевропейската държава.

Картата, която виждате по-горе, е част от запитване, проведено сред 2066 американци. Те са попълнили анкета с въпрос "Какви действия трябва да предприеме САЩ в Украйна", като освен нея е трябвало да обозначат с точка върху карта на света къде според тях се намира Украйна.

Едва 16% (един от шест) от запитаните са посочили коректно местоположението на страната.

Според много от анкетираните Украйна се намира в Африка, а някои смятат, че е в Австралия, Южна Америка и дори... в САЩ. 

Изследването сочи, че младите американци са по-запознати със ситуацията и локацията на Украйна. При анкетираните над 65-годишна възраст процентът на правилен отговор пада под средното - 14%.

Според Washington Post колкото по-далеч запитаните са посочили, че се намира Украйна, толкова повече те искат военна намеса там.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2014 в 19:03

Тия от САЩ и CNN повече са загрижени, някой да не събори паметника на "Съветската армия" в София и да не би комунистическите ренегати от БСП да паднат от власт,Бареков да не го замерят с лайна и такива като Гарелов и Кеворк да не бъдат изгонени от TV,тъй като простите българи не могат да видят на географската карта,че точно срещу Крим се намира най-голямата и въоръжена до зъби армия на НАТО в Турция и могат от брега си да замерят тия в Крим с прашки.Защо ли САЩ се правят,че огромната модерно въоръжена турска армия член на НАТО не съществува и която не зависи от доставките на Русия??

09.04 2014 в 21:37

За пореден път се убеждавам че Хамериканците са една тъпа нация за която всичко се решава единствено чрез съгласие в тяхна полза или с война !

09.04 2014 в 11:17

Така като гледам картата можем да прекръстим планетата Земя на планетата Украйна... Не е чак толкова жалко, че американо не знае къде се намира Украйна. По-жалко, че на хората там им е промито съзнанието до толкова, че там подчти всеки мисли, че света ще се оправи само с война, а Америка е спасителя на световете. Масмедията им втълпява, че страната им е най-голямата икономическа и военна сила в целия свят. Вечно воюващата Америка...

09.04 2014 в 07:15

Какво значение има, че обикновения американец не знае къде е Украйна? Те са избрали хора, които мислят за тия неща, спрямо техните интереси. А ние като знаем къде е, че не само Украйна, ами и Русия и Сърбия, и САЩ, и много други, то ние като държава каква външна политика имаме и отстояваме ли националните си интереси?

08.04 2014 в 22:31

"Изследването сочи, че младите американци са по-запознати със ситуацията и локацията на Украйна."
АХААА ...
Докато при нас е обратното, за съжаление- колкото по-късно е получено ЕГН - толкова намалява и съвкупния умствен потенциал на нацията, младите не се справят толкоа добре дори с Литва, Словакия и Латвия.
Деградация.. Плавен, мек, смъртоносен упадък с чалгарски ритми.

08.04 2014 в 22:11

Айде сега на същата карта посочете Еквадор...

08.04 2014 в 22:11

Наистина, аз се чудя що за народ сме. Дай ни тема и ние сме най компетентните. В следващия момент нашата мила държава се управлява от политици, които ние - хипер интелигентните и великите сме избрали. Изводът - тъп народ, който чака следващия смартфон или тъп народ, демонстриращ благоденствие с покупката на подобно устройство и 2 лева в джоба. Сбъркани сме до неузнаваемост, но основно заради заместените ни ценности - нещо, което направиха пак ония тъпите отвъд океана. А статии като тази и подобни са просто пропаганда от сорта на: "Американски войници пиянстват с Кока Кола".

08.04 2014 в 18:48

Абе ше научат в крайна сметка. И Русия, и Украйна и Китай и Северна Корея ще научат къде са. Много добре ще научат. Малко по-нататъка. Търпение.

08.04 2014 в 18:24

Никой не ги е попитал, дали знаят къде е САЩ, нито дали смятат, че Украйна е в САЩ. Ако не е било гавра, значи наистина може и да не могат да посочат къде е САЩ.

08.04 2014 в 17:59

Истината е, че подобна анкета проведена около НДК ще даде подобни резултати. Не за друго, а защото голяма част от обществото не се интересува особено.

А и ако трябва да сме откровени, мисля си, че поне 10-15% от анкетираните в цитираната анкета искрено са се изгаврили с отговора, все пак доста от точките са в морето без да има остров там...