Ангел Бончев си търси парите за откупа на съпругата му

OFFNews 17 март 2014 в 14:01 1428 0

Бившият президент на ФК "Литекс" Ангел Бончев е внесъл в съда иск за 401 190,74 лв. срещу болница "Царица Йоанна-ИСУП" и сдружението "Аюрведа Рейки", съобщава в. „Преса“.

Бившият спортист осъди фондация "Утре за всеки" да му върне 175 хил. евро – откупът заедно с лихвите, които той плати за свободата на съпругата му Камелия Бончева.

Тя беше отвлечена от групата „Наглите“, след като първоначално тяхна жертва беше самият Бончев. На 1 август 2008 г. с договор за дарение той преведе 157 000 евро на фондация "Утре за всеки" за каузата им за борба с рака на гърдата. Впоследствие се разбра, че Бончев е изпълнил ултиматум на "Наглите", за да освободят съпругата му.

Според адвокатите на Бончев "Аюрведа Рейки" и ИСУЛ също са се облагодетелствали он сумата. Според внесения в съда иск "Утре за всеки" предоставя парите на Бончев на "Аюрведа Рейки", а тези суми са вложени в реконструкцията на имот, собственост на болницата.

По молба на Бончев съдът е наредил запор на всички банкови сметки на фондацията, ако има такива. Бившият президент на ФК "Литекс" не е поискал да се блокират и сметките на болницата от чисто човешки подбуди, за да не стопира дейността й, каза адвокатът му Христо Моллов. А съдът е освободил Бончев от задължителната такса от 4% от цената на иска заради лошото му финансово състояние. Иначе той трябваше да плати 16 000 лв. за завеждане на делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови