Словакия почти стегна багажа на Русия и нейните фенове

OFFNEWS 15 юни 2016 в 17:52 5812 3

Отборът на Словакия се наложи с 2:1 над Русия във втория мач на двата отбора от участието им на Евро 2016.

На стадион „Пиер Моруа“ в Лил Словакия нанесе своя удар в края на първата част, в която успя да поведе с 2:0. Руснаците отговориха със смени и сериозен натиск след почивката, който им стигна само за почетно попадение.

Владимир Вайс се справи с лекота с двама съперникови бранители и откри резултата в полза на Словакия в 32-ата, а Марек Хамшик увеличи на 2:0 с истински шедьовър в 45-ата минута. Голмайстор за „Сборная“ стана резервата Денис Глушаков, отбелязал с глава в 80-ата минута, който след това имаше шанс и да вкара изравнителен гол.

Повечето игрови показатели, включително удари към вратата и владеене на топката, бяха в полза на Русия, но това не бе достатъчно за да се доберат до равния резултат. В по-голямата част от мача Словакия игра по-спокойно и зряло, а в последните десет минути - след получения гол, заложи на сърцатата игра в защита и късмета си.

Русия започна с равенство 1:1 срещу Англия, докато Словакия отстъпи с 1:2 на Уелс. Това е първи двубой за руския тим, след като беше дисквалифициран условно от УЕФА за безредици по трибуните в мача срещу Англия. Руските фенове ще бъдат следени за действията им, а при нов инцидент отборът ще бъде изваден от Евро 2016.
Преди и по време на мача руските фенове се държаха подчертано възпитано и спокойно.

Така Словакия направи сериозна крачка за класиране в следващата фаза на турнира, докато руснаците ще трябва да хвърлят всички сили за победа над Уелс, но и това може да не им помогне.

Русия и нейните фенове са на крачка от ранен полет за Москва, ако не успеят да спечелят срещу Уелс в последния си мач от Група B. Разбира се, от огромно значение за разплитане на възела е утрешният мач между Англия и Уелс.

Русия - Словакия 1:2
0:1 Вайс (32)
0:2 Хамшик (45)
1:2 Глушаков (80)

Русия: Акинфеев, Смолников, Березуцки, Игнашевич, 21.Шченников, Головин (46-Мамаев), Нойщедтер (46-Глушаков ), Кокорин (75-Широков), Шатов, Смолов, Дзюба
Селекционер: Леонид Слуцкий

Словакия: Козачик, Пекарик, Шкъртел, Дюрица, Хубочан, Куцка, Печовски, Хамшик, Мак (80-Дюриш), Вайс (72-Швенто), Дуда (67-Немец)
Селекционер: Ян Козак

Съдия: Дамир Скомина (Словения)

„Стад Пиер Мороа“ (38 989 зрители), Лил

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!