Полша е на 1/8-финал с Швейцария, Украйна отпадна достойно

Драгомир Панков 21 юни 2016 в 21:08 3776 1

Отборът на Полша победи Украйна с 1:0 в мач от третия кръг в група „С“ на Евро 2016. Двубоят се изигра на „Стад Велодром“ в Марсилия.

Нападателят на Фиорентина Якуб Блашчиковски в 54-ата минута вкара победния гол за Дружина Полска, който класира тима на осминафиналите на шампионата. Асистенцията бе на Аркадиуш Милик. Двубоят се изигра на „Стад Велодром“ в Марсилия.

Първото полувреме бе равностойно с лек превес за украинците, които се стремяха да покажат, че имат своите футболни достойнства и не са най-слабият отбор в първенството. За момента водач в тази тъжна класация е отбрът на Русия, който приключи участието си на Евро 2016 снощи след унизителната загуба с 0:3 от Уелс.


Левандовски поздравява голмайстора Блашчиковски.

Дори след гола, който получиха, украинците играха напористо и нямаше да е незаслужено, ако бяха стигнали до равенството.

В крайното класиране в групата Германия и Полша завършват с по 7 точки, Северна Ирландия остава с 3 и ще се надява да се класира сред най-добрите трети отбори, а Украйна си тръгва от Франция без спечелена точка. На осминафиналите Полша ще играе с отбора на Швейцария, а Германия с един от най-добрите трети отбори в групите си.

Украйна – Полша 0:1
0:1 Блашчиковски (54)


Украйна: Пятов; Федетски, Хачериди, Кушер, Бутко; Ротан, Степаненко; Ярмоленко, Зинченко (73 - Коваленко), Коноплянка; Зозуля (90 - Тимошчук)

Полша: Фабиански; Ционек, Глик, Паздан, Йеджейчик; Капустка (71 - Гросицки), Криховяк, Желински (46 - Блашчиковски), Йодловиец; Милик (90 - Стацински), Левандовски

„Стад Велодром”, Марсилия

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

1

Чичо ви

22.06 2016 в 11:18

Кое точно е достойно в отпадането на Украйна!?!? 3 мачя - 3 загуби, 0т., нито един отбелязан гол! Теа все едно беха на Олимпиада - само участваха.
 
X

Да помогнем на украинските деца!