Общински съветник от Червен бряг и синът му остават в ареста

OFFNews 29 декември 2015 в 15:44 4250 0

Апелативният съд във Велико Търново потвърди задържането под стража на баща и син, разследвани за отвличане и побой над двама души. Срещу двамата мъже - общинският съветник от ГЕРБ - Червен бряг Анатолий Иванов и сина му Мирослав, Окръжната прокуратура в Плевен е повдигнала обвинения за отвличане с проява на особена жестокост, както и за причиняване на средна телесна повреда, съобщава Нова тв.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

След разследване на Нова за полицейски чадър над двамата, по случая работи Върховна касационна прокуратура. Анатолий Иванов е известен и от разследване на телевизията за злоупотреби с милиони левове.

Иванов е подизпълнител на редица обществени поръчки като водния цикъл на Червен бряг, както и на камери за по 400 долара, по време на мандата на предишния кмет Павлин Филевски. Синът му Мирослав бутна камера на Нова телевизия, снимаща на място, откъдето се добиват инертни материали за водния цикъл на града. Тогава бащата Иванов заяви, че е жертва на зли слухове. Той беше началник на щаба на ГЕРБ и на последните местни избори. Кандидат за кмет беше досегашният председател на Общинския съвет Георги Георгиев, който обаче загуби на балотаж от Данаил Вълов, кандидат на АБВ.

Най-важното
Всички новини