Новият дизайн на OFFNews – въпроси и отговори

Владимир Йончев 23 декември 2013 в 01:34 14518 55

Скъпи читатели,

Както вече сте видели, OFFNews има нов дизайн.

Нов е и софтуерът, който стои зад него и са надяваме това да подобри чувствително скоростта на зареждане на сайта.

Като при всяко ново нещо, и тук вероятно ще има много бъгове и несъвършенства. Надяваме се на вашето снизхождение и на вашата помощ, за да ги забележим и отстраним възможно най-скоро.

В редизайна има редица нововъведения. Ще ги опишем в отделни статии, до които можете да стигнете както през линковете тук, така и чрез линка 'Въпроси и отговори' в долния десен ъгъл на сайта.

Имаме молба: Нека под тази статия да коментираме общата визия на сайта, а коментарите за всяка отделна функционалност да бъдат в статията за нея (виж списъка долу). Така ще можем да следим по-добре вашите забележки и да реагираме на тях.

Старата визия на сайта продължава да бъде видима на адрес old.offnews.bg, но няма повече да се обновява.

Въпроси и отговори:

Чело, водещи, последни, най-четени и най-коментирани новини

OFFNews е първият български сайт, който въвежда динамична визия в основния си новинарски панел. Той ще се променя всяка минута не само в зависимост от избора на редакция, но и в зависимост от това какво вие четете и коментирате най-много.

В секцията „Чело“ поставяме това, което сме сметнали за най-интересно и важно. До няколко часа ще заработи функция, според която Челата се сменят автоматично през 10 секунди. Можете да ги смените и ръчно като натиснете цифричката под челния материал.

'Водещи' е секцията, в която поставяме значимите новини от последните няколко часа. В нея вероятно ще попадат и новини, които едва ли ще останат в историята, а ще липсват значими новини от предишните часове, за които е предвидена секцията 'чело'.

В тази секция няма да откриете новини, които сме решили, че е добре да се маркират, но не си заслужава да им отделяме особено внимание. Тях можете да следите, когато включите филтъра 'Последни'.

Бутонът 'Последни' филтрира последните 15 публикувани новини в OFFNews по хронологичен ред. Всички новини от деня можете да прочетете, ако натиснете бутона 'Новините от ДНЕС' който се намира под търсачката – горе в дясната половина на сайта.

Бутонът 'Най-четени' филтрира 15-те статии, публикувани в последните 48 часа, събрали най-много прочитания.

Прочитанията за 20,21 и 22-ри декември не са отчетени в системата.

В брояча за брой прочитания на страница има някакъв дефект, причината за който още не сме открили - на част от статиите (особено по-старите) се показват много по-малко прочитания, отколкото виждаме в нашата статистика. Има и материали, които се показват с 0 прочитания. Надяваме се до дни да отстраним тези проблеми. Със сигурност можем да гарантираме, че на нито един материал не се показват повече прочитания от реалните. За съжаление на много материали се показват по-малко от реалните прочитания.

Бутонът „Най-коментирани“ филтрира 15-те най-коментирани статии измежду тези, които са публикувани в последните 7 дни.

Скрол – вдясно от списъка с новини е скролът, с който можете да плъзгате листата с новини.

В момента сме поставили 10 новини в секцията 'Водещи' и по 15 в секциите 'Последни', 'Най-четени' и 'Най-коментирани'. Можем да променяме бройката и се надяваме да вашите коментари каква бройка новини е най-удобно да се показва в тези полета.

Новините от: днес/вчера/архив

Показва всички новини публикувани на съответната дата.

Коментари

Панелът за коментари е съвсем нов.

Задължително е да въведете името си и кепчата (кода от картинката).

Първият ви коментар ще мине през модерация. Ако продължите да публикувате със същото име и същото IP, следващият Ви коментар ще се публикува автоматично.

В десния долен ъгъл на всяка страница се показва началото на последните 9 коментара. Надяваме се, че този панел ще бъде особено полезен за партийните тролове и ще ги улесни в битката помежду им. Но, за да не дразнят останалите, сме направили важно нововъведение:

Всеки коментар може да получи оценка от читателите (само веднъж).

Ако положителните оценки са с 15 повече от отрицателните, до коментара ще се появи зелена чертичка.

Ако отрицателните оценки са с 15 повече, чертичката ще е червена.

Ако отрицателните оценки станат с 50 повече от положителните, коментарът ще се скрие. Вместо него ще се покаже текст. Този коментар е събрал голям брой отрицателни мнения. За да го видите, моля кликнете тук.

В следващите дни ще разберем дали тези стойности са реалистични и е възможно да ги променим.

До няколко дни ще качим и условия за коментиране, при неспазването на които коментарът ще се трие.

Коментарите публикувани в стария дизайн след 20 декември, не са налети в новия сайт. Старият сайт продължава да бъде видим на адрес old.offnews.bg, заедно с липсващите в новия сайт коментари.

Изпрати новина

Надяваме се чрез този бутон, разположен под рекламния банер в горната дясна половина на сайта, да ви улесним, когато искате да публикувате новина при нас.

Към новината можете да прикачите 4 снимки или много кратко видео. Надяваме се скоро да имаме възможност и за качване на по-големи видеофайлове.

Изпратените от вас новини задължително минават през редактор и ще бъдат публикувани в рубриката 'ОТ ВАС', но само ако редакцията ги одобри.

Нашите автори

Секцията НАШИТЕ АВТОРИ показва последните 4 публикации на редовните публицисти на OFFNews. Под нея има бутони, които препращат към следващшите страници.

Ако искате да видите всички публикации от даден автор – натиснете името му.

Ако отидете в страницата НАШИТЕ АВТОРИ, ще видите списък на всички автори и публикациите им.

Филтриране на рубриките

Освен познатия начин за филтриране на новините през менюто горе, имате възможност да филтрирате новините от България по рубрика чрез панела, който е разположен под видеосекцията. Под всяка новина има панел, който позволява да видите най-четени, най-коментирани и последни новини от рубриката.

Видео и снимки

В момента огромната част от публикуваните досега снимкови галерии в OFFNews са недостъпни. Надяваме се до дни да ги направим видими.

Видеата са ембеднати в статиите, както и досега.

Рубрика „Чели ли сте това“

Това е панелът, в който ще ви предлагаме стари и позабравени статии, публикувани при нас, които смятеме, че си заслужава да бъдат припомнени.

Очакваме и ваши предложения, за статии, които отново са придобили актуалност.

Анкета

В новия редизайн имаме възможност да публикуваме няколко анкети едновременно. Така че не се учудвайте, ако при всяко влизане анкетата се променя.

Партньорски медии

В долната част на сайта има секции с последните новини от 4 сайта, които са наши партньори.

Под тях има линкове към други наши приятелски сайтове или сайтове на наши рекламодатели.

Рубрика Анонси

В тази рубрика ще публикуваме обяви за събития, някои от които са комерсиални, както и рекламни публикации.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки