Мая Манолова за съдия Тенева: Тя е с безупречна репутация

Нели Чолашка 06 януари 2014 в 14:34 5825 21

Мая Манолова
Мая Манолова

Съдия Веселина Тенева е юрист с безупречна репутация, обяви Мая Манолова от БСП по повод скандалите около имотното състояние на съдийката, която е единствен кандидат за главен съдебен инспектор.

Под кандидатурата на Тенева са се подписали Манолова и Четин Казак от ДПС. Срокът за номинации изтече в края на миналата година и ГЕРБ ще иска удължаване в първия пленарен ден - 15 януари.

Веселина Тенева беше председател на съдебния състав по делото срещу Ахмед Доган и хонорара от 1 млн. евро, който той получи като консултант за хидровъзела Цанков камък. Тогава съдът прецени, че Доган не е в конфликт на интереси.

В края на декември сайтът "Биволъ" съобщи, че номинираната за главен съдебен инспектор от БСП и ДПС Веселина Тенева е била част от семейни сделки за покупко-дарения на едни и същи имоти, придобити с неясни средства, между нея и съпруга й Георги Георгиев и възрастната й майка.

Днес сайтът съобщи, че мъжът на съдийката Георги Георгиев, е свързан със съмнителни заменки на имоти от скандалната общинска фирма "Софийски имоти" дъщерното й дружество "Заводпроект" ЕООД.

Мая Манолова призова всички, които атакуват кандидатурата на Веселина Тенева, да се изправят и да оспорят професионалните й качества. Тя напомни, че днес по собствено желание Тенева се е явила пред Етичната комисия на ВСС, за да даде отговор за имотите си.

От думите й стана ясно, че БСП, а най-вероятно и ДПС няма да се съгласят с удължаване на срока за номинации за нов главен съдебен инспектор.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!