Мая Манолова за съдия Тенева: Тя е с безупречна репутация

Последна промяна на 06 януари 2014 в 14:34 5247 21

Мая Манолова

Съдия Веселина Тенева е юрист с безупречна репутация, обяви Мая Манолова от БСП по повод скандалите около имотното състояние на съдийката, която е единствен кандидат за главен съдебен инспектор.

Под кандидатурата на Тенева са се подписали Манолова и Четин Казак от ДПС. Срокът за номинации изтече в края на миналата година и ГЕРБ ще иска удължаване в първия пленарен ден - 15 януари.

Веселина Тенева беше председател на съдебния състав по делото срещу Ахмед Доган и хонорара от 1 млн. евро, който той получи като консултант за хидровъзела Цанков камък. Тогава съдът прецени, че Доган не е в конфликт на интереси.

В края на декември сайтът "Биволъ" съобщи, че номинираната за главен съдебен инспектор от БСП и ДПС Веселина Тенева е била част от семейни сделки за покупко-дарения на едни и същи имоти, придобити с неясни средства, между нея и съпруга й Георги Георгиев и възрастната й майка.

Днес сайтът съобщи, че мъжът на съдийката Георги Георгиев, е свързан със съмнителни заменки на имоти от скандалната общинска фирма "Софийски имоти" дъщерното й дружество "Заводпроект" ЕООД.

Мая Манолова призова всички, които атакуват кандидатурата на Веселина Тенева, да се изправят и да оспорят професионалните й качества. Тя напомни, че днес по собствено желание Тенева се е явила пред Етичната комисия на ВСС, за да даде отговор за имотите си.

От думите й стана ясно, че БСП, а най-вероятно и ДПС няма да се съгласят с удължаване на срока за номинации за нов главен съдебен инспектор.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2014 в 10:59

че пачавра на пачавра око не вади и още по-малко, ако са червени боклуци.

06.01 2014 в 23:27

Сестра ГАЛЕВА и тя е с безупречна репутация.

За справка вижте ПОПРАВКАТА ВАНКО1.

ПЕРЛАТА В КОРОНАТА на българския парламентаризъм.

Пред нас са блеснали житаата..

06.01 2014 в 23:01

@IVAN не съм напълно съгласен.

Възрастните хора наистина са нужни.

Прост пример - съкратиха всички по-дъртички в една от фирмите за които работех с довод "ами те вече са прекалено стари" и изведнъж се оказа, че трябва да се ровим из legacy code, който нито знаем какво прави, нито как, нито защо и гледай ти сеир.

Възрастни, кадърни и опитни кадри/ментори/майстори винаги са трябвали и ще трябват. Чиракуването не е умряло просто вече го наричаме с различни чуждици.

Иначе за тази съм съгласен, че може да си хваща шапката и да се маха...ама то да беше само тя...

06.01 2014 в 19:48

Две цингета си говорят:
– Бате Асан Бая-карауй рече на стрина Мая: айде да те праа щастлива.
Другото добавило:
– Пак тя му рекла: аз да не сам професур Балкански да ме праиш щастлива. Аз пари ша ти земвам, нема да ти давам.

06.01 2014 в 19:05

Съдийката е на 65 години, отдавна е в пенсионна възраст. Защо никой не говори затова? А е много важно. Младите без работа, а бабите до 100г. ли ще работят на добре платените длъжности?

06.01 2014 в 18:18

504 Gateway Time-out

nginx/1.4.4

Днес цял ден дава тази грешка и фрийзва лисицата.

06.01 2014 в 18:15

Йончев, оправете софта – сървъра дава непрекъснато грешки, постингите не излизат, хората пишат нови и така един и същи постинг влиза в системата по 2-3 пъти.

И също идентификацията непрекъснато дава грешки при първо логване, дори с правлини букви и цифри те връща.

Не знам защо само разбутахте една работеща система с друга – по-тромава, хаотична и нефункционална. Искай да ти върнат парит за редизайна, ако се налага помощ идвам с браточките...

06.01 2014 в 17:40

Чета:мая,мая и чак като я видях,ми светна,че говорите за Гейшата.Само това й е името,ако искате въведете и българските вариации!Да хвърля петно върху хубавото име Мая!

06.01 2014 в 17:37

Чета:мая,мая и чак като я видях,ми светна,че говорите за Гейшата.Само това й е името,ако искате въведете и българските вариации!Да хвърля петно върху хубавото име Мая!

06.01 2014 в 17:35

Чета:мая,мая и чак като я видях,ми светна,че говорите за Гейшата.Само това й е името,ако искате въведете и българските вариации!Да хвърля петно върху хубавото име Мая!