Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Хотелиери в "Слънчев бряг" искат откритите заведения да работят до 23.00 часа

OFFNews Последна промяна на 06 април 2014 в 15:19 2750 4

Снимка: БНТ

Хотелиери в “Слънчев бряг” ще предложат на Общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23.00 часа, съобщава БНТ.

Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствието на почиващите туристи, коментира Елена Иванова, председател на Управителния съвет на “Съюза на собствениците”- Слънчев бряг.

От Съюза настояват Община Несебър и полицията да вземат драстични мерки относно спазването на режима и да се налагат строги санкции на нарушителите. Миналото лято инспектори съставиха 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката, каза началникът на Управление ”Полиция”- Слънчев бряг Стайко Манев. Той заяви, че в тези случаи правата на служителите на МВР са ограничени. Хотелиерът Веселин Налбантов каза, че полицията и общината си прехвърлят отговорността едни на други и въпросът с шума в курорта стои нерешен с години.

С писмо до медиите хотелиерите посочват и проблема с липсата на двулентов път от Летище-Бургас до курорта “Слънчев бряг”, проблеми с джебчийството и кражбите, проблеми с незаконните преместваеми обекти, решаване на въпроса с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса. Хотелиерите от Съюза настояват и за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация на чуждите пазари. Бизнесът иска поне 1 процент от приходите от туризъм да отиват за външна реклама.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.04 2014 в 18:51

И задължително в реклата им да има чертеж къде отиват отходните им води.

06.04 2014 в 18:12

Тези хорица, само искат, искат ....А какво дават?

06.04 2014 в 16:25

Май взеха да им увират тиквите каква я натвориха в Слънчев бряг с алчността си, ама вече е късно.

06.04 2014 в 15:57

"Хотелиерите от Съюза настояват и за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация на чуждите пазари."

Някой ги ограничава в рекламните им разходи ли?
Или чакат друг да ги рекламира?
И какво точно рекламират за Слънчев бряг? - Презастроено пространство, липса на простор и пейзаж, сгради върху дюните и върху плажната ивица ли?