Звездите на X Factor пеят в подкрепа на децата в приемни семейства

OFFNews 21 ноември 2013 в 15:41 2166 5

„Приеми дете. Създай бъдеще”
„Приеми дете. Създай бъдеще”

Звездите на X Factor ще покажат подкрепата си към децата в приемни семейства по време на концертите в четвъртък и петък и ще застанат зад каузата на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще“.

Сред публиката на двата концерта ще бъдат деца от приемни семейства, а част от средствата, събрани от зрителския вот през тази седмица, ще бъдат дарени за каузата на приемното дарителство.

В рамките на проект „Приеми дете. Създай бъдеще” е разкрит специален дарителски номер, на който всеки може да окаже финансова помощ на децата, настанени при приемни родители. Стойността на дарителския SMS към номер 17 777, който трябва да бъде с текст DMS DETE, е 1 лев. Дарения могат да се направят и чрез банков превод IBAN BG13UNCR76301078951570, онлайн на сайта на www.nmd.bg, както и в специалните касички във всеки Мтел магазин в страната.

Проектът „Приеми дете. Създай бъдеще“ се осъществява за втора поредна година в партньорство с Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, вестник „Сега“ и Нетинфо.

Най-малко 200 деца в приемни семейства са получил през тази година финансова помощ от 200 лева на дете. Децата с увреждания пък получават еднократно по 300 лева. Сумата се предоставя еднократно на приемните родители на детето.

С тази финансова помощ Мтел цели да помогне на приемните семейства да посрещнат първоначалните нужди на децата при настаняването им в новия им дом.

Необходимостта от тези средства са заявили самите приемни родители по време на специално обучение, проведено в края на миналата година.

100 приемни семейства са получили финансова помощ от Мтел през 2012 г.

Повече информация можете да намерите ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews