Започва ремонт в Овча купел, промени в движението до 10 септември

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2020 в 08:30 3925 0

Снимка Архив

Реконструкцията на последния участък от столичния бул. "Монтевидео" от ул. „Акад. К. Пашев“ до ул. „763“ в Овча купел започва от утре. 

Булевардът ще бъде разширен – пътните платна стават с по две ленти в посока. Ще бъдат обособени и две еднопосочни велоалеи, както е в останалите участъци. Строителните дейности включват изграждане на нова подземна инфраструктура – водопровод и канализация, улично осветление и тротоари.

Заради строителните дейности до 10 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Монтевидео“ в участъка от ул. „Акад. К. Пашев“ до ул. „763“.

От 04.30 часа на 28.06.2020 г. до 24.00 часа на 10.09.2020 г. автобусите на градския транспорт с номера 45 и 73 ще се движат по променен маршрут. 

Автобусите от линия 45 в посока кв. Овча купел ще се движат от метростанция „Вардар“ по маршрута до кръстовище ул. „Боряна“-ул. „Монтевидео“, наляво по ул. „Монтевидео“, наляво по централното пътно платно на бул. „Никола Петков“, наляво по ул. „Любляна“ и след кръстовището с ул. „Боряна“ по маршрута до метростанция „Вардар“.

Автобусите от линия 73 в посока ж.к. „Овча купел“ от Студентски град по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“-ул. „Монтевидео“, направо по бул. „Никола Петков“, ул. „Бойчо Бойчев“, надясно по пътната връзка към бул. „Президент Линкълн“ и надясно по бул. „Президент Линкълн“ по маршрута си. 

Автобусите от линия 73 в посока Студентски град ще се движат от ж.к. „Овча купел“ наляво по пътната връзка към ул. „Бойчо Бойчев“, наляво по ул. „Бойчо Бойчев“, по централното пътно платно на бул. „Никола Петков“, наляво по ул. „Любляна“ и след кръстовището с ул. „Боряна“ по маршрута си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

STOP THE WAR! Чуйте новата песен на OFFRoad band