Топлофикация София за трети път търси пари от русенка без имот в столицата

OFFNews 20 януари 2022 в 12:48 2418 0

Русенката, която два пъти бе съдена от "Топлофикация София" за несъществуващи задължения, а след това получи извинения за грешката, отново се оказва подсъдима.

Дружеството този път очаква от нея да плати 6500 лв. заедно с още трима души, с които според исковата молба дели един апартамент в столичния квартал "Дружба", съобщи БНТ.  Проблемът е, че Цанка Димитрова никога не е живяла и не е имала имот в София, за да е в досег с "Топлофикация София".

Първият път, когато жената научава, че дължи 2300 лв. за парно и топла вода, е през 2015 г. Тогава от дружеството признават, че е станала грешка – на софийския адрес живее Цанка, но Найденова, и по неясни причини към нейното име е добавено ЕГН-то на русенката.

Софийската районна прокуратура се произнася, че има злоупотреба с личните ѝ данни.

През октомври м.г. получава запорно съобщение, като сумата вече е набъбнала до 9350 лв. Жената ги плаща, а малко след това съдебният изпълнител ѝ връща сумата. Следва ново извинение от "Топлофикация София" с обяснението, че грешката е станала в период, когато са разполагали само с имена в базата си с данни. "И тогава, някак си, и аз не знам, след като се появява Имотният регистър, моето ЕГН се появява там", обяснява Цанка Димитрова.

Но драмата й не приключва, защото на 5 януари научава, че "Топлофикация София" отново я съди. А между документите, които получава, фигурира и компютърна справка от Агенцията по вписванията на списък на живеещите в бл. 62, където срещу името на Цанка Найденова е вписано ЕГН-то на Цанка Димитрова.

"И аз питам – кой ми открадна самоличността? Госпожа Цанка Стефанова Найденова, която реално е живуща на този адрес, "Топлофикация" ли злоупотребява или всичко заедно? Чудя се как моето ЕГН стои срещу име, което даже не е моето, аз съм Димитрова, не съм Найденова", коментира Цанка Димитрова.

От дружеството пък се оправдават, че "повторното завеждане на иск е в резултат на пропуск на съда при връчване на съдебните книжа". Вместо в София неправилно били изпратени в Русе. И "Топлофикация" оттегля исковата си молба, като отново ѝ поднася извинения.

Но от отговора така и не става ясно защо, след като уточнението за грешката е направено на 26 октомври м.г., два месеца по-късно отново е подсъдима. Цанка Димитрова вече си е наела адвокат и е решена този път да извърви пътя докрай.

"В крайна сметка, ако армията от адвокати на "Топлофикация" докажат, че аз съм г-жа Цанка Стефанова Найденова с въпросното ЕГН, да ми предостави нотариален акт, където аз съществувам в този апартамент. Тогава с най-голямо удоволствие ще си платя 2-те хиляди лева и ще се сдобия с 2/3 имот в София. Какъв късмет!", иронично казва Димитрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!