ЦГМ и КАТ ще 'подсетят' шофьорите да не карат в бус лентите, акция от декември

Рейсовете закъсняват с 20 минути от Орлов мост до Окръжна болница заради нагли водачи

OFFNews 23 ноември 2018 в 13:20 3811 2

Центърът за градска мобилност и „Пътна полиция“ в София започват съвместна акция от началото на декември срещу нарушителите, които се движат в бус лентите.

За това са се договорили директорът на ЦГМ Христиан Петров с органите на реда. Това е поредната мярка за налагане на приоритет на градския транспорт. „Започнахме през лятото с кампанията „Всеки да си знае лентата“ с актьори от Младежкия театър. Тогава се брандираха автобуси, които да подсещат водачите, че трябва да уважават и пътниците в обществения транспорт. Сега с колегите от полицията ще ги подсетим, че правилата на пътя са за всички“, каза Петров.

По разписание автобусите, които се движат по бул. „България“, трябва да изминават разстоянието между пл. „Ручей“ и Центъра по хигиена за 4 минути, но ако има автомобили времето се удължава тройно. По новата бус лента на бул. „Васил Левски“ разстоянието между ул. „Гурко“ и кино „Одеон“ трябва да се измине за 4 минути, но ако тя е блокирана, забавянето стига и до 10 минути. С 20 минути повече е времето от спирката на „Орлов мост“ до Окръжна болница за автобуси и тролейбуси, ако лентата на бул. „Цариградско шосе“ не е свободна.

Всички тези забавяния, заради шофьори, които нарушават правилата, водят до това, че десетки пътници чакат на спирките много по-дълго или стоят затворени на едно място в обществения транспорт, коментира директорът на ЦГМ.

Глобата за автомобил в бус лента е 50 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

2

Бабатунде

23.11 2018 в 15:26

Ей прост идиот, като плащаш данъци, значи може да не спазваш закони ли бе ?
Сигурно си таркиат с кола 98 година ! Дизел, такива като вас в карцер !
 
X

Подкастът на OFFNews