"Строежа" се завръща

OFFNews 31 октомври 2014 в 10:59 41293 4

Един от елементите от стария бар ще блестят и на новото място

Култовият бар "Строежа" ще отвори отново врати в София след два месеца пауза, съобщи пред OFFNews собственикът на клуба Мартин Михайлов.

"Строежа" ще се завърне в края на ноември, но за изненада на всички той вече няма да е в Студентски град, а на 50 метра от жълтите павета.

По молба на Мартин все още няма да разкриваме локацията на бара, но ще ви разкажем за мисията на новия "Строеж".

Клубът ще бъде по-малък от този в Студентски град. Мартин и неговият екип от дълго време са търсили ново място за преместването на "Строежа" и затварянето на стария клуб е било планувано. Не са направили прощално парти, защото са искали всеки да запомни бара не с един финален купон, а с последното си посещение, без значение дали там е имало събитие или просто са се събрали за по бира.

Защо затвориха стария бар, който за 18-те си години работа привлече верни фенове на хубавата музика?

Беше заради комплекс от причини, споделя Мартин. Може да се почне оттам, че е намалял потокът на хора, но това лесно можело да се оправи. Заради забраната за тютюнопушене, стриктно спазвана от "Строежа", хората са излизали навън, а така пречели на другите живеещи наоколо.

"Беше вече време да се преместим. 18-тата ни годишнина е един прекрасен повод това да се случи. Всъщност ние затворихме за два месеца, което е нищо. Метафорично ще посрещнем узряването си, навършването на пълнолетие на "Строежа" на ново и свежо място", разказа ни Мартин.

Както преди, целта на "Строежа" е да разпространи посланието на алтернативната музика.

"Хората все още смятат U2 за алтърнатив банда, докато група като Arctic Monkeys се счита за гаражна банда. Аз мога да пускам Bon Jovi до дупка, но нямам желание. Тази сцена трябва да се развие и у нас. Групи като Kings of Leon са едни от най-исканите и скъпи банди, а в България се знае адски малко за тях."

"Строежа" няма да изневери на себе си и на новото място ще залага на това хората да прекарват времето си в приятна компания, докато музикалните събития ще останат на по-заден план и ще са изнесени в дни като сряда и четвъртък, а не както по другите места в петък и събота.

Мартин обяснява това така: "Няма нищо лошо в това един петък да излезете на някое шумно място и да потанцувате с приятели. Може и няколко поредни петъци да го направите. И така един път ваш приятел ще каже: "Какво правим тази вечер?" и бъде отговорено "В "Строежа" няма нищо", то този бар се зачерква. Не е нужно хората да идват избирателно и да ангажираме някого. Ти отивайки там ще чуеш неща, които сигурно няма да са ти любими, но със сигурност няма да те издразнят. Не искаме да ангажираме петъците и съботите с тематика. Навсякъде петък и събота се правя събития, което е страхотно, но не е нужно да мислиш на всяка цена събитие само и само заведението да бъде посещавано. Губи се това хората да излизат за компанията си. Много искам да се преборим с това, защото вярвам, че хората излизат заради приятелите си - да се видят, да си поговорят, пък и да потанцуват по-късно."

Една от много приятни изненади в новия "Строежа" ще бъде различната визия на бара - такъв, какъвто никога не сте го виждали. Някои елементи от студентския бар ще бъдат там да напомнят за доброто старо време. 

Дотогава обаче всичко останало ще остане в тайна. Малко преди отварянето на бара OFFNews ще ви покаже преди всички как ще изглежда "Строежа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови