Пожар изпепели дома на Фреди и Линда, изгоряха и коледните подаръци под елхата

Собственикът на ресторант Ашурбанипал не иска пари, Мулти култи предлага ваучери за храна в помощ на иракските християни в София

OFFNews 21 декември 2020 в 11:19 13618 0

Пожар е изпепелил дома на собственика на ресторант Ашурбанипал в София, съобщиха от неправителствената организация Мулти култи. 

Къщата на Фреди от ресторант Ашурбанипал и Линда от Съвета на жените бежанки изгоря до основи. Причината е късо съединение. Покривът се срути и те не можаха да спасят нищо – документи, пари, телефони, дрехи, обувки, компютри, телевизори… Заминаха всички мебели, електроуреди, всички вещи, вкл. коледните подаръци, подредени под елхата за техните внуци… Те имаха секунди, за да напуснат къщата и нямаха възможност да се върнат обратно. Пожарната не успя да се справи и всичко, всичко изгоря… Те останаха с дрехите на гърба си и в огромен шок. Една лична трагедия за капак на и без това безкрайно трудната за тях 2020 г., когато техният ресторант почти не можа да работи и семейството срещна много здравословни трудности, вкл. операции и престой в болници, разказват от НПО. 

Фреди и Линда са фантастични хора с огромни сърца, бежанци християни от Ирак, които са успели да се интегрират успешно у нас и никога не са спрели да помагат на всички хора в нужда! Организирали сме десетки събития заедно! За тях е много трудно да приемат подкрепа сега, но Мулти култи не може да не положи всички усилия и да покани всички вас да се включите! Молим ви, подайте ръка на едно семейство, което за пореден път загуби всичко материално… Ако е вярно, че „каквото посееш, това ще пожънеш“, сега трябва доброто, което те са направили, да им се върне! От нас зависи!, призовават от Мулти култи. 

Те предлагат хората да купят за себе си или за подарък ваучер за храна от ресторанта на Фреди – Ашурбанипал на стойност между 30 и 300 лв., която може да използвате в следващата 1 г. за многократни поръчки у дома или посещения на място. Това е предпочитаният за семейството начин, защото те искат да работят и сами да си изкарат пари, а не да получават подаръци. Пишете ни на [email protected] или във фейсбук, за да ви издадем ваучер.

Ако все пак искате – добре сте дошли да направите и дарение на семейството. Мулти култи отваря сметката си и гарантира, че всеки един лев ще бъде дарен на семейството. Ще публикуваме регулярни отчети как върви кампанията, уверяват от непревителствената организация. 

Титуляр: Мулти култи колектив
IBAN: BG07PRCB92301043223919
BIC: PRCBBGSF
Основание: „Дарение за Фреди и Линда“

Как се разви историята за Линда и Фреди? Вижте тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!