X Advertisement

Полицаи пак на протест за заплати. Възмутени от тях излизат на контрапротест

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2020 в 08:15 7279 1

Полицаите излизат на пореден протест с искане за увеличение на заплатите с 30%. Те не са доволни от получените 15% ръст от 1 януари. Служителите на реда се събират в 13 ч. в на пл. "Княз Александър I", между паркинга на Народното събрание и Националната художествена галерия. Отсега те се заканват да продължат, ако не получат каквото искат.

По същото време ще има контрапротест в знак на възмущение от исканията на полицаите. Организира го националната инициатива "Системата ни убива" и протестиращи срещу управлението. Той ще се състои пред Министерския съвет. 

"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест", се казва в съобщение на "Системата ни убива" до медиите. В него се посочва, че полицаите искат само за повече пари, но не и реална реформа на системата.

"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система", се посочва още в съобщението. Към тях се присъединяват представители на т. нар. Орлов град и на палатковите лагери при Президентството и Софийския университет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Войната в Украйна от първо лице