Нено Димов: Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на Смокиня да я възстанови

OFFNews 09 февруари 2019 в 10:44 5595 3

Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на "Смокиня" да я възстанови, което би било прецедент за България.

Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов в "Тази сутрин" по bTV. Той обясни, че в момента районната инспекция е спряла административното наказание, защото прокуратурата се самосезира и води наказателно разследване.

"Докато това наказателно разследване не свърши, ние трябва да изчакаме като институция, защото ако то свърши с осъдителна присъда на финал, при всички положения това е по-тежкото", заяви той. Димов подчерта, че ако няма наказателна мярка, ще бъде наложена административна такава.

"Независимо как завърши, имаме законова възможност да накараме този, който е възстановил дюната да я възстанови. Между другото казвам това, давайки си сметка, че до момента не е използвана тази възможност в закона", допълни още той.

Димов подчерта, че има такива случаи в Европа, но би било прецедент за България. "Факт е, че нещо, което се е формирало десетилетия, може би столетия, а може би хилядолетия, не се възстановява за 10 дена, 100 дена или 1000. Така или иначе то няма да бъде абсолютно автентично. Трябва да се даде пример, че когато рушиш нещо, което нямаш право, трябва да го възстановиш", допълни още министърът. 

Димов още коментира концепцията на Красимир Каракачанов за ромска интеграция. Той се възпротиви на някои коментари, че е фашистка, определяйки я обратното на това. Според него от десетилетия е наложен либерален подход, който очевидно се проваля както в България, така и е Европа. 

"Тази концепция е точно обратното на фашизъм, от гледна точка на това, че такъв тип концепция прави хората полезни за обществото. Когато имате образование, възможност за кариерно развитие, жилище, в което да живеете нормално, то да е законно, съответно да можете да си покриете сметки, вие сте интегрирани", заяви още министърът.

Според Димов ромската интеграция може да бъде успешна само ччрез образование, труд и вкарване в нормалните рамки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

3

Hihi1981

10.02 2019 в 09:00

Кво чакаш???

8740

2

Косьо Генчев

09.02 2019 в 11:54

Е ... 'ми, че ползвайте ги поне малко тези законови възможности, бе Нено! За такова нещо няма да ни осъдят в Страсбург и няма да се чувстваш притеснен като Цецо и Бойко.

6239

1

Izoblechitel

09.02 2019 в 10:52

Да се смееш ли да плачиш ли.

Проверете какво би било наказанието в Германия или Гърция ако щете и защо на никой там не би му и хрумнало да оре като селянин!