НАП поиска информация по досиетата 'Пандора'

OFFNews 05 октомври 2021 в 11:01 2467 2

Снимка Архив

Националната агенция за приходите е поискала допълнителни данни от Международния консорциум на разследващите журналисти за български физически и юридически лица, които се срещат в документите по разследването, съобщиха от НАП. 

В официално писмо до консорциума приходното ведомство иска информация за български граждани и фирми, които потенциално може да се извършили нарушения или престъпления срещу финансовата система на страната, за да бъдат възложени данъчни проверки.

От НАП могат да образуват проверка или ревизия в случаите, в които има информация за отклонение от облагане или укриване на данъци. От Агенцията съобщават още, че ще сравнят данните по досиетата „Пандора“ с информацията, постъпила по т.нар. международен обмен, при който страната ни получава справки за имущество и доходи на български лица зад граница. 

От приходната агенция обащеват допълнителна информация в близките дни. 

Бившият депутат и медиен магнат Делян Пеевски е свързан с три офшорни фирми, за които няма никаква следа в подадените от него имуществени декларации. Данните за тях са от международното разследване Досиетата Пандора, съобщава сайтът Bird.bg, който е българският партньор на Международния консорциум на разследващите журналисти, в това число и по Pandora Papers. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!