МВР празнува, пускат деца в пожарни коли и на полицейски мотори

Честванията налагат промени в движението

OFFNews 05 юли 2018 в 07:30 5548 0

Снимка PernikToday.net

МВР празнува 139-ти рожден ден, полицията чества професионалния си празник.  

Тържествената церемония в София ще започне в 10.00 часа с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния воин и демонстрация на най-новата техника, с която министерството разполага. В 11.30 часа служителите ще се поклонят пред паметта на своите колеги на паметника на загиналите полицаи в градинката пред храм „Св. Седмочисленици“.

Честването ще продължи с празник в Борисовата градина - на входа откъм езерото" Ариана". Поканени са служителите и техните семейства, както и всички граждани. Празникът ще започне в 17.00 часа. Главната сцена ще бъде на площадката пред паметниците на Васил Левски и Христо Ботев. Спецчасти и каратисти от Академията на МВР ще демонстрират своите умения, в празника ще се включат и служителите, които се грижат за сигурността с помощта на полицейски кучета и коне. Децата ще могат да влязат в полицейски и пожарни коли и мотори, да станат свидетели на гасенето на „пожар“, а за доброто настроение на присъстващите ще гостуват известни изпълнители.

На паркинга пред Националния стадион „Васил Левски“, сектор Г, ще бъде представена официално новата специализирана техника на СОБТ, ГДГП, ГДПБЗН, СДВР и дирекция „Жандармерия“ на ГДНП.

Духовият оркестър на МВР, бандата на "Влади и приятели", певицата Михаела Маринова и Трио Сопрано са поканените изпълнители за полицейския празник.  

Честванията налагат промени в организацията на движението 

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 22:00 часа тази вечер до приключване на мероприятието в четвъртък на паркинга при сектор Г на Националния стадион "Васил Левски"; от 7 часа до приключване на мероприятието на 05.07.2018 г. на северозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски" между ул. "11-ти август" и ул. "Оборище".

От 9 до 11:30 часа на 5 юли се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "11-ти август", само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР.

„Център за градска мобилност” ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция” при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови