Quantcast

Мъж получи инсулт пред болница, отказват да го приемат

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2014 в 08:01 8710 4

Снимка Нова

Болница отказа да приеме мъж, който получи микроинсулт пред вратите на лечебното заведение, показва репортаж на Нова телевизия.

В средата на ноември Борис Димитров получава силни болки в главата, залитане и повръщане. След като вика Бърза помощ, той е прегледан от д-р Дончева. Тя му казала, че ще назначи изследвания и че вероятно той ще трябва да бъде хоспитализиран, но не веднага. Мъжът отказал и настоял да бъде приет в болница веднага.

След кратък скандал Борис излиза от болницата и получава микроинсулт.

Така стига до „Пирогов”. Там го приемат и след четири дни излиза с епикриза - реисхемичен мозъчен реинсулт. И от „Пирогов”, и личният лекар на Борис твърдят, че той е трябвало да бъде приет в болница веднага.

Дали д-р Дончева е неглижирала Борис или е била права, че са необходими още изследвания - това ще установи Медицинският одит. Проверката вече е започнала. Интересното е, че дори на скенера, направен му в „Пирогов” след инцидента, няма ясни следи, че е преживял инсулт.

Докато тече спорът между лекарите, Борис иска да заведе дело.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 12:38

Абсолютни глупости и дивотии.Нема такъв инсулт който да се лекува четири дена.Нема такъв инсулт който да не остави следи в изследванията.И накрая освен изиграното емоционално състояние,този "болник"нямаше други остатъчни проблеми след като е лекуван цели четири дена в светая светих на бг-медицината "Пирогов".Щеше да е смешно,ако не беше тъжно.Пироговци са взели едни пари за диагнозата-около 800 левета за 4 дена,а хората които хал-хабер си нямат от медицина се манипулират като стадо от пишман-журналисти.Ай сиктир.

23.12 2014 в 11:41

Запореден пьт се убеждавам ,че лекарите ни на 90% са изроди и хора на които неим пука за пациентите. Не случаино ги бият постоянно .......

23.12 2014 в 10:03

Срам...

23.12 2014 в 09:57

Разбира се, че ще заведе дело. Както трябва да се защитават правата на лекарите до откат, така и пациентите трябва да защитават здравето си и да спукват гъза на безотговорни хора в здравната система!