Машинисти набиха началника на гарата в Тулово, пречел им да пият кафенце

Влакът от Бургас за София закъсня с 26 минути заради грозния скандал

Светослав Метанов 09 март 2023 в 12:23 32023 4

Тулово
Гара Тулово.

Пътниците на два влака са станали свидетели на невероятен екшън на гара Тулово. Там двамата машинистите на бързия влак от Бургас за София (служители на БДЖ) са набили началника на гарата (служител на НКЖИ), показват жп документи, с които OFFNews разполага.

Побоят се е случил пред десетки свидетели около 11,30 часа на 7-и март. Заради случката бързият влак е натрупал закъснение от 26 минути.

Според докладна за инцидента на началника на гарата Петьо Тодоров скандалът възникнал след като помощник-машинистът на въпросния влак Петров слязъл от локомотива и с двама пътници отишли в приемното здание да си купят кафенце и да попушат. Гаровият шеф направил забележка, че влакът е пристигнал с малко закъснение и трябва да потеглят към София. В отговор получил порой от грозни псувни, наричали го "глупак". В разправията се включил и машинистът на бързия влак Димо Димов. Той посегнал с ръка и с удар свалил шапката от главата на шокирания началник на гарата. След това помощник-машинистът Петров му забил два удара в лицето. На помощ на служителя на НКЖИ се притекъл един от неговите колеги - Илия Добрев.

На грозните сцени са станали свидетели пътниците на два влака, които по това време едновременно са били на гарата.

Началник гарата в Тулово Петьо Тодоров си е извадил медицинско свидетелство за побоя и възнамерява да съди машинистите от БДЖ. Превозната бригада на влака Бургас-София също потвърждава думите му за агресивно поведение от страна на двамата машинисти.

"За 39 години служба в железниците за първи път ми се случва такова непристойно и грубо отношение от страна на колеги. Такова поведение уронва авторитета на железницата в обществото като цяло", заявява в докладната си са случилото се Петьо Тодоров.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

09.03 2023 в 18:12

Уволнение и следващите. Нулева толерантност.

-529

3

6екеr4о

09.03 2023 в 14:37

Заради печалбите на амтобусните превозвачи БДЖ-превозите от години са тотално неглижирани, направо изоставени.
Живея близо до жп прелез, всеки ден минавам с кола през него, какви неописуеми муцуни съм виждал сред обслужващите железницата, направо като извадени от Чрево Адово...

1000

2

Uffff

09.03 2023 в 12:51

Той началник гарата, вместо да поднес бисквитки и шоколад на машинистите към кафенцето, тръгнал да ги юрка да тръгват. Аааа, ама то в БДЖ не се бърза за никъде - яваш, яваш, когато стигне трена, стигне. :))) Иначе, ако се забърза, току виж изскочил от релсите - нали и те са в едно добро състояние.:))))

1000

1

Uffff

09.03 2023 в 12:48

Аууу