Как работи идеята за мотиваторите?

„Истории за доброто“ се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство“. - www.activecitizensfund.bg

Янка Петкова 09 октомври 2023 в 12:35 2928 0

Александър Куманов, Форум Ключ

"Стоя в един китайски ресторант, зад мен си говорят хора и чувам: "Това събитие като Форум "Ключ" ли е?". Очевидно някой се опитваше да обясни нещо за събитие с мотивационна насоченост и го сравни нашето", разказва Александър Куманов, който създава историята на подобни събития у нас от 2012 г.

Форумът продължава да събира мотиватори и техни последователи, макар с променен формат, воден от идеята "да бъдеш нормален човек в едно неособено нормално общество".

Кой може да бъде мотиватор?

Мотиваторът трябва има нещо зад гърба си и това "нещо" да не е в масовите медии. Търсехме хора, работят сърцато, дори в бизнес сферата, търсехме организации, които променят политики. Микс от свободни електрони, за да покажем, че има палитра в това общество. Не е проблем да се намерят хора, които са направили някаква (дори и малка) смислена крачка, за да може животът на хората около тях да придобие малко цвят, твърди Александър Куманов.

Как се събира "микс от свободни електрони", които са способни да правят промяна? Кога една история може да привлече съмишленици? Какви модели работят при днешните млади хора? Как се организират подобни събития и защо една фондация е кръстена "42" - вижте във видеото от подкаста "Истории за доброто".

Всички срещи в "Истории за доброто" можете да проследите в YouTube канала на OFFNews.

„Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Фондация „Офф медия“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.“
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!